lördag 26 oktober 2013

En virkad och stickad trekantssjal

EGENTLIGEN SKULLE JAG vilja skriva om Aktias senaste lustigheter, men man får lov att variera sig lite. Så idag blir det en bild på en vir­kad/stickad sjal jag knåpade ihop för bra länge sedan. Men alla trådar som måste fästas blev inte åtgärdade då, så det är först nu jag fått den helt färdig.

Garnet är ”Merino Blend” från King Cole och måtten är ungefär 140 x 78 cm. Från triangelns spets dinglar det en liten virkad blomma, bara för skojs skull. Min beskrivning till hur man mormorsvirkar triangulärt hittar du HÄR.En sjal till är på gång. En övervägande naturvit den här gången.

12 kommentarer:

 1. Oh en sjal i mina färger, den är ursnygg Nina. Jag har tagit fram mina handarbeten, ska se ifall det kan bli något gjort nu när höstmörkret sänker sig. Det är illa ställt med ögonen, får väl masa mig iväg till optikern och prova ut nya.
  Vi har lite till att fixa i trädgården innan den går i vinteride, får se om det blir lite gjort i morgon.
  Om vädergudarna får rätt så väntas oktoberstormarna, det är bara att hoppas att vi slipper dem.
  Nu får du ha en skön lördag
  C hälsar.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, jag är ganska nöjd med den själv :o) Men det där med att fästa trådar, det är inte min grej :o(

   Fördelen med hösten är att det blir mer tid över för handarbete. Nackdelen är att det blir sämre med ljustillgången. Numera krävs det en inte föraktlig mängd el-belysning för att jag ska se tillräckligt bra när det kommer till hantverkeriet :o/

   Idag borde jag ha ägnat mig åt att stapla in ved för brinnkära livet, men dagen började med regn och sedan fastnade jag med datorstrul, efter det följde en lång långpromenad med kompisen P och nu är det dags för middag. När den väl är avklarad är det för mörkt redan, så det får vänta till morgondagen.

   Ha en fin lördag ni med!

   Radera
 2. Jättefina färger som vanligt med dina alster. Det är alltid tråkigt med att fästa trådarna av någon konstig anledning men ett måste innan det är klart.KRAm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det blev ju ganska färgglatt igen, om man bortser det grå, som dominerar. Vad trådfästning anbelangar, så har jag först nu i detta skede av livet anammat en ny teknik för att slippa undan så enkelt som möjligt. Den är så utomordentlig, att jag nog ska blogga om den!

   Radera
 3. Hej

  Vad bra du varierade dig lite med inlägg. Den blev fin den där sjalen och ett litet luftigt inlägg i allt. Måste förresten vara svårt sticka sådant där mönster....?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, det har blivit onödigt mycket byråkratiskt nu igen den senaste tiden ... Men jag inser fördelen med att på det här sättet dokumentera alla turer i denna evighetshistoria, eftersom det är lätt gjort att det faller i glömska vad som hände när. För den som inte är intresserad är det ju bara att hoppa över och låta bli att läsa :o)

   Sjalen ser nog mer komplicerad ut än den är. Spetsen är virkad i samma teknik som man gör mormorsrutor och resten är gjord med det allra enklaste sticksättet av dem alla: rätstickning.

   Radera
  2. Mormorsrutor minns jag farmor satt och gjorde...en himla massa.....tror tillochmed hon hade en kudde gjord i dessa rutor.

   Radera
  3. Så i det fallet borde det ha hetat farmrorsrutor ;o) Engelskans "granny squares" är egentligen bättre, eftersom det inte gör någon åtskillnad på mödernet eller fädernet. Man kanske borde börja kalla dem för "pensionärsrutor" istället, för jämlikhetens skull liksom? Då blir det ju ingen könsdiskriminering heller :o)

   Radera
 4. Hmm...suck, suck,,,,avundsjuk...tja kanske lite (läs mycket)...men en vacker dag så...äh, så vackra dagar blir det aldrig...men den halvfärdiga västen då...äsch, den tråkiga...MEN: Jag har i allafall gjort 11 TOMTAR!!!!!! Vad det nu är för nytta med det???
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är för underbar, Kerstin! Men du, hur går det med dina mormorsrutor? Såvitt jag inte missminner mig, så var du ju på god väg för ett bra tag sedan.

   Radera
 5. Vill bara meddela att jag ändrat bokmärket för din blogg. Nu kommer jag inte längre att gå in via inlägget om den fenomenala sockhälen utan jag kommer direkt till "startsidan eller senaste inlägget". Jag tror jag kommer att sakna hälen men idag lyste sjalen upp livet !
  Med allra vänligaste hälsningar!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!