måndag 25 november 2013

Att jag aldrig lär mig ...

THE STORY OF my life ... är tydligen att inte lära mig av mina misstag. Gång efter annan gör jag om det, kastar mig huvudstupa in i projekt, som jag redan i förväg borde kunna förutse att de kommer att växa till oanade proportioner. Häri finner vi en av de största grundbultarna till min utmattning, detta att jag blir så hejdlöst überengagerad i sånt jag sätter igång med.

Som nu med ljudboksproduktionen av ”60+ och singel”. Nästan precis sju timmar taltid är inte fy skam i sig, eftersom det innebär minst fyr­dubbelt detta i omtagning efter omtagning efter ... men sen är det ju inte ens klart med det. Sen kommer den verkligt arbetsdryga biten, att försöka få till ett kontinuerligt och någorlunda acceptabelt ljud på hela innehållet.

Nu har jag t.ex. den hårda vägen fått lära mig, att min röst va­rierar kraftigt beroende på tidpunkt på dagen. Men, men, sakta men säkert växer ändå en godtagbar ljudfil fram på skärmen. Med lite flyt kommer jag att ha en färdigbränd cd i min hand före jul, för idag borde jag få en av de väsentligaste delarna: ISBN-numren för både cd-skiva och nedladdningsbar MP3-fil!

50 skivor har jag tänkt låta tillverka. Någon (eller några?) ska för­mod­ligen Nationalbiblioteket ha för arkivering. Ett ex, eller ett par, ska jag ha själv och ett ska jag donera till stadsbiblioteket. Men cirkus 40 blir alltså tillgängliga för köp.

Någon som är intresserad ..?

PROVLYSSNA:2 kommentarer:

 1. Nog kan jag tänka mig att det är mycket jobb med att tala in en hel bok och sedan redigera det, och vissa människor älskar att gå in i jätteprojekt, det är bara så. Du verkar ju i alla fall vara på god väg så du ser nog ljuset i tunneln.

  Angående lampan så får du väl hota med att lägga ut deras namn och ditt omdöme på blogg och FB om det är så att dom inte hör av sig snarast. Det brukar inte vara så populärt att få något negativt på FB för det sprider sig snabbt.

  SvaraRadera
 2. Nej någon ljudbok är inget för mig - och den väninna som verkligen älskar ljudböcker har fått låna mitt ex av din bok. Hon hälsar och frågar när uppföljningen kommer!? Och det gör jag med - jag LÄNGTAR verkligen efter den!!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!