söndag 9 februari 2014

Pris ske inspirationsflödet!

JAG HAR ÄNTLIGEN kommit igång med brödbakning på allvar igen. Senaste dubbelsatsen lämnade granithällen i ugnen sent igår kväll och himmel, vet ni, så gott det var med ostmackor i morse!


Attans så förargligt, att jag inte skrev ner vad det var jag stoppade i degen. Naturell yoghurt blandad 50/50 med vatten, ja – men vad fan­ken var det jag kryddade med?? Mm... nässlor? Jo, det satte jag nog i! Torkade nypon åkte visst också med ... och en näve tranbär var det visst.

Någon deciliter speltmjöl, dito fint rågmjöl och resten specialvetemjöl och så en skvätt vardera av de vanliga ”fröna”: solrosfrön, krossade linfrön och oskalade sesamfrön plus en matsked mörk sirap och ett par olivolja. Och salt, förstås. Flingsalt, som sig bör.

Ad lib i all ära, men jag måste bli bättre på att anteckna medan jag kockar, det är helt klart :o/

2 kommentarer:

 1. Förvånen Eder allt folk! Jag har också bakat matbröd. Två gånger till och med och dessutom ligger ytterligare ett paket jäst och vänta i kylen. Jag har ett grundrecept men det blir också lite "man tager vad man haver".
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. *vederbörligen imponerad*

   Efter X antal år som hembagare har jag allt mer börjat inse, att Kajsa Warg-modellen oftast resulterar i det godaste brödet. Och man kan stoppa ner nästan vad som helst i en bröddeg; kokt potatis, yoghurtslattar, filmjölk, grönsaksavkok osv.

   Men, som sagt, det skulle inte slå hål i sidan om jag noterade lite på en papperslapp medan jag kreerar. Ibland får man ju till det så där extra bra och då skulle det vara förnämligt att kunna återskapa storverket :o/

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!