onsdag 12 februari 2014

”Än är det vinter kvar, säger mor”

NU BÖRJAR DEN tiden på året när jag nästan varje dag får för mig att våren har kommit. Småfåglarna kvittrar som besatta och en fuktig dim­ma har lägrat sig över Åland. Glimtvis tittar solen fram och den lilla snön vi fick i år är f.n. ett minne blott, men vänta bara, det kommer garanterat ett bakslag!

Därför fortsätter jag på vantlinjen ett tag till. Den här gången är det en helt egen design, på begäran av Lilla A, som också valt färg­sätt­ningen.


Fast visst börjar det komma vårtecken också. Igår gick jag årets första lov på gården och hittade en hel del som börjat spira. Julrosorna är förstås långt komna, men att gullvivorna är på så här god väg hade jag inte kunnat tro. Inte heller att vitlöken jag satte ifjol redan har fem centimeter långa skott och att rankspenaten, som snälla Lena förärat mig, redan bjuder på krusiga bladrosetter!

Även i år finns det alltså hopp om livet, go’vänner. Och nog är det fan­tastiskt skönt att dagarna blir längre igen, inte sant?


Plötsligen kom jag av någon anledning ihåg att jag fått såna där utmaningar av både Tjernhus och Susie på Stjärnarve. Ajaj, flickor, det hade jag faktiskt helt glömt bort, så f’låt så mycket. Vid lämpligt tillfälle ska jag ta mig an dem :o)

8 kommentarer:

 1. Jodå, även här känns det som om våren var på väg. Soliga dagar med fågelkvitter och små gröna spjut i rabatten, som livar upp trötta vinterandar! Härliga tider stundar!
  Din dotter har väldigt god smak i sitt färgval, tycker jag! Och snyggt mönster!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soliga dagar kan t.v. inte konkurrera med er med. Här är det mestadels jämngrått som gäller. Men det ska väl bli bättre vad det lider :o)

   Grått och vitt är alltid fint ihop, men klart tristare att sticka än mina vanliga, färgglada alster.

   Radera
 2. Snyggt mönster grått å vvitt i vantar är fint.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mönstret blev ganska okej, det tycker jag också. Som jag skrev till Monica här ovan, så är väl inte gråvitt min absoluta favoritkombination just när det kommer till själva stickandet. Men snyggt blir det!

   Radera
 3. Man greppar varje litet halmstr...förlåt, grönt strå ska det vara, som spirar så här i gråa februari. Och vantar brukar behövas på Valborg så sticka på du.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Valborg brukar kunna vara kall som bara den. Och med den omvända väderlek vi har för tillfället, så blir det antagligen snöstorm och drivis på midsommaraftonen. Då kan det sitta fint med varma vantar ;o)

   Radera
 4. Här har vi 7 grader varmt, storm och spöregn. Jag vet inte riktigt hur jag ser på saken, är det vårregn eller höstregn eller är det en ny vintervariant? Men det börjar komma upp lite grand i naturen även här!
  Jisses vilka fina vantar! Du stickar så jämnt och fint.
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att det vi upplever just nu bara är början på det framtida vintervädret. Deprimerande, to say the least. Men idag, den morgon i mittersta februari, lyser det faktiskt en sol mellan molnsjoken!

   Mönsterstickandet tar sig undan för undan. Den teknik jag tittade mig till på YouTube, att sticka ena färgen på det konventionella, nordiska viset och den andra som man gör i den anglosaxiska delen av världen, har gjort under för kvaliteten.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!