måndag 24 februari 2014

Tales of a very verksamt vinterlov

JAJA, MAN SKA ju som bekant aldrig säga aldrig, för blev det nu inte tamigtusan ett par vantar till ändå! Och inte lär det här paret heller bli det sista. I morse fick jag nämligen en ny idé, som jag bara måste prova :o) Fortsättning följer.


Vinterlovet är slut för i år och Lilla A var stand by hos mig hela veckan. Mer matlagning än vanligt, mer efterrätter också – hehe! – och stor åtgång på bröd. Tur att man har frys.


Och i frysen ska också lejonparten av ärtsoppan som är stadd på kok­ning. När jag stuvade in det senaste brödbaket upptäckte jag till min förskräckelse en rejäl bit rimmad lägg, som jag för gud vet hur länge sedan fyndat på extrapris. Hög tid att göra något av det, och hemkokt ärtsoppa det är grejer det!

6 kommentarer:

 1. Du stickar ju otroligt snabbt! Och med ett så invecklat mönster! Imponerande!
  Haha, jag trodde först, att dottern hade laddat upp med ett större antal mackor att äta...
  ja ärtsoppa är gott!
  Vårkram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, några små vantar tar ju inte länge att knåpa ihop, så särskilt snabb är jag faktiskt inte.

   Nog för att dotra kan klämma i sig smörgås när det vill sig, men en sån där hög är trots allt mer än hon mäktar med - även om mors goda bak bidrar till att det ofta slinker ner en mer än planerat ;o)

   Radera
 2. Vad gott ärtsoppa å limpa med ost till.
  Du har ju fått in sockstickningen nu så du kommer inte att sluta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärtsoppa och ostmacka, det går inte av för hackor! Husmanskost av bästa sort, om någon frågar mig :o)

   Radera
  2. Jag blev sugen på ärtsoppa när såg bilden. Men det får vänta tills nästa vecka, för jag har precis kokt kalvkött till två middagar: kalvfrikassé och grönsakssoppa med kalvkött.
   Nästan inget bröd är så gott som det hembakade. Då kan man själv välja vad det ska innehålla och utesluta mycket av det söta onyttiga.
   Ha en skön kväll
   Monkan

   Radera
  3. Å, så länge sedan jag lagade köttsoppa! Nu blev jag sugen! :o)

   Efter ett långt avbrott i matbrödsbakandet har jag äntligen kommit igång igen. Däremot har jag t.v. inte fått liv i surdegsbaket, men det kommer väl det med vad det lider. Men först måste jag starta en surdeg och det är liksom där jag inte riktigt kommer till skott just nu :o/

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!