tisdag 29 april 2014

”Sjön” suger

DET FINNS DAGAR när jag inte ens själv tycker att jag är riktigt klok. Som idag. För det första hade jag, för tredje kvällen i rad, gruvliga problem att somna igår. För det andra vaknade jag, för tredje natten i rad, var och varannan timme av att jag hade vansinnigt varmt. För det tredje gungar det i huvudet som aldrig förr och balansen är helt väck. För det fjärde mår jag, bokstavligt talat, illa. Så där riktigt på riktigt, så det känns som jag ska bli tvungen att rusa till badrummet vilken se­kund som helst.

Men har man ”barn” i huset måste man ju lik förbannat svänga ihop någon sorts föda. Idag blir det något så gammaldags som ström­mings­låda. Jag kan inte dra mig till minnes hur länge sedan det är sedan jag åt det senast. Inte efter att mamma gick ur tiden i alla fall och det var 2005.


Imorgon är det valborgsmässoafton och Lilla A har vördsamt an­hållit om premiärgrillning på terrassen. Hamburgare ska det bli, med hem­ba­kat hamburgerbröd. Men nu sätter illamåendet definitivt P för ytter­li­gare stordåd den här dagen. Det får bli raklångläge i sängen istället, för att bemästra sjögången och -sjukan.


Imorgon är det även dags för telefontid med Snälla Doktorn igen. Jag hoppas innerligen att hans rapport av svaren på den senaste ladd­ning­en labprover kommer att kasta ljus över åtminstone någonting.

8 kommentarer:

 1. Mmmm gott, det var längesedan jag med gjorde lådor av sill , jag steker dem och lägger in ättikssill för det mesta.
  Trist att läsa att hälsan sviktar. Nu när våren är på gång vill väl ingen bli dålig. Hoppas att det blir en fin Valborg för dig och Lilla A.
  Vi ska väl gå och titta på bålet, sedan firar vi väl med något gott när vi kommer hem.
  Kram på er båda,
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får lov att kontra med, att jag inte gjort ättiksströmming på guuud vet hur länge :o) Förr, när strömmingen var billigmat, blev det ju ofta stekt sådan till middag. Då var det enkelt att göra inlagt på resterna - de fåtaliga gånger det blev några sådana. Men sedan dess, nä.

   "Svindeln" är - peppar, peppar - inte lika hemsk idag, så det kanske blir något till valborgsmässoafton trots allt. En liten, liten eld i grytan på gården ska det i alla fall bli enligt planerna, för grillkorv är inhandlad. För Lilla A:s del också marshmallows, eftersom hon och hennes kompisar tycks tycka att sådana är goda att grilla. Själv har jag aldrig provat, så det blir premiär för mig.

   Glada Vappen!

   Radera
 2. Trist att du ska må så dåligt - hoppas att det snart blir bättre! Strongt av dig att laga mat ändå!
  Ha en fin valborg, hamburgerbröden ser jättegoda ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas kan man alltid, men statistiskt ser det mörkt ut. Min kortisolnivå i blodet är nämligen flerfalt högre idag än för fem år sedan, då jag diagnosticerades som "utbränd" (medan borreliosen ännu inte blivit påtänkt). T.v. utan att orsaken kunnat uppdagas, vilket är höggradigt frustrerande.

   Hoppas ni får en fin valborgs- och första maj-helg där söderöver! Här ska det bli rätt kylslaget säger meteorologerna.

   Glada Vappen!

   Radera
 3. Nu kom jag att tänka på kräftströmming. En låda med strömming, dill och tomatpuré. Det har jag inte gjort sedan strömmingen kostade 98 öre kg tror jag. Hoppas att snurrandet avtar. Det är så sjuuukt obehagligt när det snurrar till (du hör att jag var hos 9-klassarna och pratade igår och smittades av deras vokabulär).
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Kräftströmming var en populär rätt när det begav sig. Men det var, som du säger, när det fortfarande gick att köpa strömming utan att första råna Riksbanken :o/

   Jag håller med om att det verkligen är sjuuukt obehagligt att ha ett konstant svaj i skåpet. Fönstertvätten blev t.ex. på hälft nu [igen], eftersom jag inte i våld heller klarar av att klättra upp och ner på en pall och dessutom klänga som en schimpans ut genom fönstren.

   Glada Vappen!

   Radera
 4. Åh så gott med strömmingslåda.
  Hoppas Du får en fin och lugn valborg trots sjögången

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanongott!! Tänk, hur man glömmer bort sån här gammal, hederlig föda och drunknar i alla "moderniteter", som thai, indiskt, japanskt, italienskt osv.

   Jag får väl rusta mig med flytväst och livboj inför kvällens övningar vid grillen, om våghöjden mellan öronen antar hotande proportioner ;o)

   Glada Vappen!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!