torsdag 1 maj 2014

Come Rain Or Shine


RÄTT FICK DE, meteorologerna. När jag slog upp mina gråblå i morse var det till rena, rama vintern. Men nu håller det på att klarna upp och det ligger inte mycket kvar av den snö som föll.

Under gårdagen var det dock uppehållsväder hela långa dagen, så årets gryteldning avlöpte bekymmersfritt. Tyvärr (?) hade jag inte myck­et trädgårdsavfall att göra mig kvitt med den här gången, så det tarvades riktiga vedträn för att få en bra glödbädd till korv- och marsh­mallowsgrillningen.

Men kyligt var det. Kompisen P och jag drog oss därför inomhus framåt elvatiden, medan ungdomarna tappert fortsatte på gården.


Tidigare på dagen, vid middagstid, grillade vi hamburgare på gas­gril­len. Till dem gjorde jag en egen dressing, som i princip var en upp­kryd­dad majonnäs. Att göra egen går på några sekunder med vispbladet monterat på min gamla Bamix stavmixer.

I med alla ingredienserna på en gång i en hög och smal vispskål. I med mixerstaven och dra på med full fart medan man samtidigt lååångsamt för mixern uppåt från botten. Klart! Busenklare kan det inte bli.

3 kommentarer:

 1. Jisses vilket väder ni har haft, men den här tiden är nyckfull.
  Det ser ju ändå ut som att ni fick en trevlig Valborg, umgänget är en vikigt del i det hela :)
  Hoppas nu att vädergudarna tänker om, även vi har lite kyligare än de senaste dygnen. Men det är inte kallare än att vi kan sitta ute och fika eller pyssla med lite av varje.
  Ha en fortsatt fin 1 Maj
  Monkan

  SvaraRadera
 2. Jaså, ni fick också snö, jag såg att de fått snö i norra Sverige!
  Hoppas verkligen, att den snabbt smälter bort! Här har vi fortfarande strålande sol, om än lite svalare. Men det börjar bli väldigt torrt i marken - aldrig är man nöjd...
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Här kom tre flingor i sju rader, 9 i morse, sen regnade det resten av dagen. Det tackar jag för!

  H. Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!