måndag 11 augusti 2014

Premiär x 2

INTE VET JAG vad som flög i mig igår, men på morgonen fick jag utan föregående varning för mig att baka. Inte hälsosamt matbröd, även om det skulle behövas, utan biskvier och rabarbergrottor. Det senare skulle naturligtvis ha varit hallongrottor, men som det nu inte fanns någon hallonsylt att tillgå, så tja... det gick lika bra med rabarber.

Jag har aldrig bakat biskvier förut och inte heller grottor, oavsett smak. Men båda sorterna blev helt okej :o) Bottnarna till biskvierna gräddade jag kanske lite för länge, för de är aningen hårda. Fast de ska i frysen, så när de tinar lär de säkert mjukna. Eller ..?

Idag ska det fikas!

8 kommentarer:

 1. Gott det ska bli med en biskvie till kaffet när jag idag fyller 50 + 11...åhåjaja...inget o fira att åren går men nämnat kan jag ändå...här regnar det som fan så ingen utflykt det blir utan hemma å fika och vänta tills dagen går över och det blir som vanligt igen!
  Steffe i Nypan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme och grattis på bemärkelsedagen! Vore du närmare hade jag kommit över med ett kakfat och samtidigt fått se nya "bebisen" live :-)

   Radera
 2. Vilken tid serveras det fika?
  De allra vänligaste hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Rädd för att det bara är smulorna kvar innan du hunnit hit ;-)

   PS. Svar på mejl kommer när som helst ...

   Radera
 3. Åh, mums! Två absoluta favoritkakor!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ytterst "vinterboningsbefrämjande" båda två, för de dryyper ju av både fett- och sockerfibrer, hehe!

   Radera
 4. Vackra å säkert goda kakor biskvier är ju såå goda. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De blev helt okej, förutom de väl hårda biskvibottnarna. Men än har Ruckelhäxan tänder i gapet, så ner lär de nog gå ändå ;-)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!