tisdag 12 augusti 2014

Sevärt

DET KOM ÄNTLIGEN regn igår på eftermiddagen. Jag fick äntligen en stund över för att se en dvd jag lånat på bibban, ”En sång för Marion”.


Fritt från baksidan: Arthur, butter men kärleksfull, älskar sin fru Ma­rion över allt annat, men delar inte hennes passion för sång och upp­trädande. Hon sjunger i den lokala pensionärskören, medan han har svårt att förlika sig med pensionärer som sjunger heavy metal och dan­sar robotdans. En dag händer det som inte får ske, Marion blir sjuk och Arthur ”tvingas” ta hennes plats i kören. Ett beslut som kommer att ändra hans syn på livet och sin omgivning.

***

Den ena kvinnliga huvudrollen innehas av en av mina absoluta fa­vo­rit­skådespelare, Vanessa Redgrave. Som vanligt gör hon en alldeles yp­per­lig insats, liksom Terence Stamp i rollen som hennes make.

Om den var bra? Oja! Av mig får den tveklöst 4 rullar hushållspapper.

(Det är upplagt för tåreflod när man ser en film som den här.)

2 kommentarer:

 1. Oj vad härligt! Den måste jag försöka få tag på. Jag trodde först att jag hade sett den men blandar nog ihop den med den där svenska, vad den nu heter med Sven Wollter som dement dirigent och Wiveka Seldahl som hans hustru.
  Där gick det också åt en del hushållspapper.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här ska du absolut se om du tyckte om Wolter/Seldahl-dramat. Visst är det en mycket förutsägbar story, men ibland är det bara såå skönt att grotta ner sig i en film som det är ok att böla floder till :-) Särskilt för en sån som jag, som numera s.g.s. uteslutande tar till lipen när jag är ilsk, inte ledsen. Något som f.ö. är makalöst frustrerande.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!