torsdag 30 oktober 2014

Ruckelhäxan Goes Nostalgic

SEDAN JAG FÖLL till föga och ”kom ut” på Facebook har jag allt mer börjat inse att använt på rätt sätt är det minsann ett riktigt bra redskap. Och man kan ju faktiskt stänga av aviseringar från gud och hela världen, så man slip­per alla fåniga statusuppdateringar i stil med att någon dammsugit, bytt däck på bilen eller annat i den stilen, och helt och hållet koncentrera sig på det man är intresserad av ;o)

Bl.a. har jag gått med i en grupp som heter Wordfeud Sweden och fått flera, ruggigt bra, nya motspelare. Nu gäller det bara att hitta en ”padda” också, av tillräckligt format och till ett överkomligt pris, så att ögonen hänger med ett tag till. För att pilla Wordfeud på en smartphones mikroskopiska skärm är minst sagt B :o/

Förutom detta redan tidsfördriv – eller låt oss kalla det regelbundna hjärn­gymnastik, så låter det bättre – är jag också medlem i en lokal grupp vid namn Ålands köp och sälj. Kanoners, säger jag bara! Efter bara några veckor är jag på god väg att ha blivit av med allt jag plockat fram för att sälja på loppis. Det mesta av sånt man inte längre behöver själv tycks relativt enkelt hitta nya ägare :o)

Det gäller bara att hålla sig själv i skinnet och inte köpa nytt istället för sånt man säljer bort. Hittills har det gått bra – bortsett från den här stora ”Val­puri”-muggen, som jag inte kunde motstå. Den är från Arabias produktion under det glada 1970-talet och har höög nostalgikoefficient för mig:


2 kommentarer:

  1. Ja, Facebook är inte så dumt, faktiskt! Vi har också grupp här i Höllviken, där man kan köpa eller sälja saker, berätta om bortsprungna eller upphittade hundar och katter osv.! Väldigt effektiv!
    Ha det gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Använt på rätt sätt är Facebook ett bra media. Jag är med för att föja mina barnbarns aktiviteter och heja lite på gamla vänner ibland. En fågelfotogrupp står också med på min lista och jag var med i en hemlig grupp när vi planerade dotterns 50-årsfest utan att hon visste vad som var på gång.
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!