måndag 27 oktober 2014

Nej, nu blommar det ... i OKTOBER!

GÅR VI MOT ett lika milt vinterhalvår som ifjol ..? Det verkar inte bättre, när en självsådd solros bestämmer sig för att slå ut i slutet på oktober! Den växer precis under mina fågelmatarsfärer, så därför har det regnat ner både talg och frön på den von oben.


Och inne i Glaspalatset är det precis lika knasigt. Där står nämligen non-hybridchilin ”Nigel's Outdoor Chili” och mognar för fullt. Precis bredvid, men inte i bild, har jag fortfarande spetspaprikor att skörda. Weird.


Vad som är ännu mer weird är att en självsådd lejongapsplanta, som stod grön och fin inne i växthuset hela fjolvintern, fortsätter att växa, frodas och blomma hej vilt.

Och ovan på det sätter mina krukodlade dahlior, som jag med nöd och näppe hann rädda undan den hittills enda frostnatten för några veckor sedan, nya knoppar. Det är kul, för nu kan jag konstatera att åtminstone en har en an­nan färg än citrongul!


Men fy annars, vad jag börjar känna av mörkret ... Knappt hinner man gnug­ga gruset ur sina skumma blå innan det känns som natten lägrar sig över alltsammans igen, trots att det fortfarande är låångt till vintersolståndet. Man borde kanske införa dagliga experiment med lite olika varianter av glögg på egenpressad äppelmust, bara för att göra transportsträckan lite uthärdligare ..?

Som tur var finns alltid Wordfeud att ta till när det inte går att göra så myck­et annat i dessa mörkertider. Fast jag måste snart börja se mig om ef­ter en beg. surfplatta, för anamma vad det tar på ögonen att sitta och pilla på smartfånens miniatyrskärm!

3 kommentarer:

 1. Oj, oj, så klumpig man är ibland ... Monkan hade lämnat en kommentar här kl. 18:35 den 28 oktober, men jag tryckte i misstag på "Radera" istället för "Publicera". Men jag klistrar in en kopia här istället:

  "Hej Nina, visst är det en knasig höst, men ändå kul att det blommar här och där.
  Mina dalior blommar fortfarande det gör även lejongapen vissa rosor mm. Min tomat planta som står på altanen har fortfarande tomater som går att äta. Jag upptäckte att det hade bildast nya knoppar på jättevallmon för någon vecka sedan, får vi såhär fint väder ett par dagar till kanske de slår ut :)
  Jag tycker som du att mörkret lägrar sig fort nu. Det blir mycket läsning och stickning för min del. Just nu stickar jag mössa och halsvärmare som ska skickas till Julia.
  Sedan blir det väl ett och annat brödbak, det luktar gott och smakar vidunderligt.
  Men nu ska jag laga lite kvällsmat till oss, sedan blir det lite TV-kväll innan det är dags att slockna.
  Ha det bra
  Monkan"

  SvaraRadera
 2. Trevligt när sommaren håller sig kvar här är det inte så.Nu ska jag på stick kafe.Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är skönt med en varm höst! Här är det, rent metereoligiskt sett, fortfarande sommar, alltså dygnets medeltemperatur är över 10 grader!
  Förstår så väl, att du vill ha en iPad att spela på...det är för pilligt med telefonen!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!