torsdag 9 oktober 2014

Upcycling!

FRUKTPRESSEN ANLÄNDE IGÅR. Till veckoslutet ska här pressas äpplen! Men då behövs det flaskor. Mängder av flaskor. Som ska diskas och ställas att torka.

Har man ingen flådig torkställning för flaskor får man ta vad man har. Pres­sen kom packad med stora klunsar av vad som liknar fogskum. Stickor har jag i parti och minut. Med dem inkörda i skumklumpen löste jag problemet ganska geschwint :o)


Ett annat exempel på återanvändning av sådant som andra kasserat är hö­gen med metallringar till kommande mandalavirkningar. De var stommen till en sådan där långsmal rispapperslampa, som jag fick med mig på köpet när jag fyndade mitt ”nya” köksbord. Med en stunds blötläggning i hett vatten lossnade limmet lätt som en plätt och jag har fullgott material till många mandalas :o)


Och vad mandalas beträffar färdigställde jag nummer två igår. Havets för­änderliga nyanser, sand, sten, klippor och drivved har tjänat som inspiration. Nästa jag gör ska bli i riktigt babymilda toner, perfekt att hänga ovanför någon gullunges spjälsäng.


5 kommentarer:

 1. Den var snygg! Rätta färgerna! Du är så påhittig. Jag ska just köra ett lass diverse till tippen. Kanske ska lägga det i en gammal trälåda nere vid stranden istället och skjuta ut den i rätt riktning mot Åland.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaa! Tack för erbjudandet om vrakgodspost, men nej tack. Jag tenderar ändå att fynda alltför frikostigt för mitt eget bästa här på hemmaplan :-/

   Radera
 2. Spännande att få se ditt resultat av kommande äpplepressning.
  Det blir säkert jättebra.
  Vi har så mycket att stå i, jag hinner inte med att göra så mycket som jag brukar. Men det kommer ett nytt år med nya skördar, hoppas jag. ;)
  Till helgen ska jag ha hem mina söner med familjer på en sista måltid och ett farväl till Julia innan hon lämnar oss.
  Julia flyttar till Kanada, 800 mil bort från oss. För oss alla känns det fruktansvärt jobbigt. Detta har tärt på mig i ett helt år. Vi bara hoppas att allt blir så bra som hon nu önskar.
  Vi hörs Nina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håhå, jaja, jag har tänkt försöka få till pressning idag, men av någon anledning har jag väldigt svårt att komma till skott fastän alla attiraljer nu finns tillgängliga. Men det är väl bara att ta sig själv i kragen och sätta igång!

   Jaså Julia är på väg till Kanada? Det var en stor nyhet! Emigrerar hon så där riktigt på riktigt eller ska hon ditöver för att studera ..? Förstår att det känns jobbigt för dig, men du ska få se att det kommer att gå så bra, så bra för henne :-)

   Radera
 3. Du är otroligt duktig på att hitta användning för en massa saker, som jag inte ens hade sett!!! En eloge!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!