tisdag 14 april 2015

Tallinn t/r på drygt 24 h

FÖR PRECIS TVÅ veckor sedan var jag för första gången i mitt liv till Tall­inn. Väninnan P och jag gjorde en sån där kortkryssning, där man stiger på i Mariehamn på natten, anländer till Tallinn på förmiddagen och äntrar kryss­nings­båten för hemresa på kvällskvisten, för ankomst till Mariehamn vid den hiskeliga tiden kl. 04:50 på morgonen.

Inte hann vi ju med så mycket vid detta mitt gråmulna premiärbesök till Est­lands huvudstad, men vi hann i alla fall leta upp garn- och hobbybutiken Kar­naluks! Det gjorde vi allra, allra först och bytet blev 1,8 kg italiensk meri­no­ull.


Butiken hittar man bakom en väldigt anonym husfasad och genom att trava upp genom ett ännu anonymare trapphus. Men när dörren öppnas förflyttas man i expressfart till paradiset. Jag har aldrig upplevt någonting liknande, för där finns allt. Och det finns mycket av allt. Så är du det minsta hand­ar­bets­intresserad och ska till Tallinn, gå dit! Avståndet från Terminal D är inte hel­ler långt; en promenad på i runda slängar 20-30 minuter:


På väg tillbaka till hamnen gick vi genom gamla stan, som väl inte direkt vim­la­de av liv och rörelse så här under lågsäsong.


Sen passade vi också på att slinka in på en sushibar för att få oss något till livs, eftersom vi inte ätit något sedan frukosten ombord. Här snackar vi kon­kurrenskraftiga priser! Vi valde det dyraste på lunchmenyn: set nummer 5 med fjorton bitar (ja, fjorton!) för ytterst facila 5,50 €. Rekommenderas!


Hade det inte varit för att jag insjuknade i värsta influensan direkt ovanpå resan hade jag varit riktigt nöjd med det hela. Tallinn vill jag verkligen åka till igen. Men meanwhile får jag gotta mig åt garnet och att jag i god tid kun­nat förse mig med en liter Absolut Vodka för sensommarens traditionella li­körtillverkning.

7 kommentarer:

 1. Härligt å fint garn du hittat godis.

  SvaraRadera
 2. Visst är det? Nu gäller det bara att hitta orken att göra något av det också. Jag har inte ens börjat på ett nystan ännu, trots att garnet funnits hemma i två veckor redan. Säger en del om hur visset jag mår f.n.

  SvaraRadera
 3. Nu fick jag lust att åka till Tallinn! Det lär vara en vacker gammal stad och den har ju varit svensk en gång!
  Vilka fina garner du hittade! Var det konkurrenskraftiga priser på dem också?
  Krya på dig, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, priserna var inte så pjåkiga. Såå himla mycket billigare än hemma var det kanske inte, men det garn från Drops som motsvarar (Big Merino) kostar runt 40 kronor och det här blev 3 € per nystan. Så visst, nog var det ju ett bättre pris.

   Radera
 4. Vad kostade garnet då? Var det billigare än hemma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plus att det är någon meter mer på de här nystanen jfrt med Big Merino.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!