torsdag 14 maj 2015

Om ett fruktsamt försök och en überbillig uteplats

FÖR NÅGRA VECKOR sedan fick jag plötsligt för mig att prova pollinera mina Phalaenopsisorkidéer. Bara för att det ska gå, inte för att jag ställt in mig på att börja odla i stor skala. Och si, det gick! Ungefär hälften blev fak­tiskt befruktade och är nu gravida. Det är skaftet som blomman sitter på som ombildas till en frökapsel om det lyckats.


Sedan väntar jag med spänning på att hela den stora drös med pelargoner jag fick överta under senvåren ska bekänna färg. F.n. har jag inte en suus­ning om vad de har för kulörer; vet inte ens vad det är för sorter. Knopp­bild­ningen är i alla fall i full gång nu, så det dröjer inte länge tills jag får viss­het.


Sen måste jag bara visa vad som går att åstadkomma med en trave avlagda lastpallar, spillvirkesbräder, några meter ribbor och lite färg! En kompis som hyr det lilla hus hon bor i ville få till en uteplats, bl.a. som skydd för sina krukodlingar. Men bor man på hyra avsätter man inte en massa pengar på att rigga till det – om man nu överhuvudtaget skulle få värdens tillåtelse. Här var vi nästan färdiga med hopskruvningen av det hela. Visst blev det rätt okej ..?

Den som tittar noga ser att det finns två spaljéer i vardande också. Vid fo­tograferingen fattades bara hönsnätet.

4 kommentarer:

 1. Spännande med orkidéerna! jag brukar inte ens få mina att blomma om...
  Vilken tur din väninna har, som har en så kreativ väninna som du! Det ser ju jättemysigt ut på uteplatsen!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jadu, orkidépollineringen är bara ett experiment. För att från fröna driva fram nya plantor krävs en massa jox, så det lär jag inte sätta igång med. Men lite kul var det att det faktiskt gick!

  Vad uteplatsbygget anbelangar tar jag inte åt mig någon annan ära än den som tillfaller en entusiastisk assistent. Att bygga med lastpallar var nämligen kompisens idé, så jag var bara behjälplig med lite planerande och skruvande. Ära den som äras bör!

  SvaraRadera
 3. Man tager vad man haver som Cajsa Warg sa! Jättebra idé. Tänk vad låst man ofta är i sina tankar när man inte ser de bra lösningar som finns mitt framför näsan .Inte förrän någon annan säger: "Varför gör du inte si eller så..." inser man att det inte behöver vara så krångligt.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Jag brukar också lastpallar å pallkragar dom är bra till mycket.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!