måndag 22 juni 2015

”Hjälp!” & ”Har ni sett på maken?”

INTE RÅKAR DET vara någon som känner till namnet på denna min vackert brokbladiga krukväxt? Själv har jag inte en susning.


Och kolla här, på mitt helknasiga lejongap som blivit perenn så det förslår! Den har nu övervintrat för tredje gången inne i Glaspalatset och kommit igen som aldrig förr. Långa, stadiga stänglar med jättelika blomställningar har den. Hur knäppt som helst :-)


Nyhet på gång till trädgården har jag också i och med att jag i år äntligen fått till det och sått frön från temynta. Jag har länge suktat efter att få in denna växt på gården, men av olika orsaker har det inte blivit av förrän nu.

Det tog evinnerliga tider innan fröna grodde och inte har de vuxit snabbt heller, de små liven. Men nu har de äntligen tagit lite fart, så nu kan jag faktiskt skilja temyntan från annat ”skräp” som spirar i min egenhändigt hopkokade såjord.


Edit 25-06-2015:
Jag har fått besked om vad krukväxten heter nu! Det är en liten raring som heter rosenstänk och som återfinns med flera olika bladvarianter.


2 kommentarer:

 1. Lejongapen är ju underbara - bara att tacka och ta emot om de vill vara perenna!
  Tyvärr kan jag inte svara på vad din brokbladiga krukväxt är för sort, men den är jättefin tillsammans med gröna växter, kan jag tänka mig!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Elisabet Sandberg23 juni 2015 14:21

  Å så fint allt ser ut! Tror det är ett Palettblad du har där i krukan :)
  Hälsningar Elisabet

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!