tisdag 2 augusti 2011

Hur mina entrétak är byggda

JAG FICK EN fråga via ett gammalt inlägg om jag kunde visa lite mer bilder på hur de små taken över ”Rucklets” ytterdörrar är kon­strue­rade.

Sagt och gjort, här kommer det en radda bilder – och till och med rit­ningen jag gjorde åt Knut, min käre norske byggare, när det var dags att sätta igång med snickrandet. Tursamt nog hade jag faktiskt kvar den i datorn :oD

Klicka HÄR för att ladda ner ritningen som en pdf-fil i A3-formatTakbeklädnaden är falsad plåt som jag måttbeställde från ett plåtslageri. Under plåten ligger takpapp.


Inte vet jag om det här kan vara till någon nytta, men nu har jag i alla fall infriat mitt löfte, så håll till godo och lycka till med eget bygge!

7 kommentarer:

 1. Rapport från Öland:Plötsligt upptäcker jag massor av blivande frukter på physalisen och djurlivet har berikats med en padda i källaren.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Åh, physalis! Det ska jag absolut ha i Glaspalatset nästa odlingssäsong! Visst är det väl bara att köpa en frukt från disken i affären och vips har man frön..?

  SvaraRadera
 3. Ser bra ut det där...min man var en mkt duktig snickare..och byggde många hus..jag var delaktig i hans ritningar och konstnärliga byggnadsstilar...så roligt det var..kunde jag skulle jag vilja bli snickare..//Karina

  SvaraRadera
 4. Jag nickar och samtycker! Jag ÄLSKAR att snickra, även om resultaten blir lite varierade. Oftast funkar mina idéer och egenhändiga ritningar, men visst händer det att jag tabbar mig ordentligt ;o) Men är man glad amatör så är man!

  Det jag saknar är ett bra utrymme att hålla på i. Som det är nu kan jag egentligen bara ägna mig åt snickeri under sommarhalvåret. Och så saknar jag förstås en hel hög med såna där bra-att-ha-verktyg. Men det gör väl alla som håller på? Haha!

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen gediget och välgjort ut! Och snyggt!
  Tyvärr skulle vi inte få plats med sådana tak på vårt låga hus, men det hade varit skönt...
  Vilken snygg färg du har på huset!
  Litet grågrön?
  Ha en fin dag!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 6. Kapkrusbär är superenkelt ett odla. Ett litet bär innehåller massor av frön som gror så gott som allihopa. Sedan kan du övervintra dem inomhus om du har plats. Angående strulperioden så är den kanske till ända, men nu är det jättemycketatt göraperioden i stället. Röja ur garderober, kyl och frys. Kontakt med begravningsbyrå, präst och kantor. Avsluta alla abbonnemang, dagstidning, veckotidning, telefon, osv osv. Lämna lägenheten till mäklare. Jag har en syster, så jag står inte ensam med det, men det blir i alla fall lite för mycket för min hjärna. Idag kändes det som världens baksmälla på morgonen. Jag har ett visst mått ork efter stroken och när den tar slut, så tar det slut ordentligt. Fast vi inte känner varandra, så känns det gott i alla fall att du tänker på mig. Varför skulle vi inte kunna träffas? Jag har planer på att åka på en shoppingresa till Mariehamn. Ånedinlinjen kör bussar från Kalmar och det är billigt. Jag försökte få med mig ett gäng på julbord i vintras, men det var ingen som ville lämna hemmet vid 22 minusgrader. Den båten måste väl stanna några timmar i Mariehamn, eller? Du kan ju börja tänka över om det är något du vill ha levererat. Annacarin

  SvaraRadera
 7. Jag ser att detinte bara är virk- och stickbeskrivningar du levererar via din blogg, nu är det även byggbeskrivningar! Snyggt och prydligt.

  Men om man ska ha brotak i våra trakter är det nog säkrast att ha en bärande stolpe längst ut också. Med tanke på snötyngden.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!