tisdag 4 januari 2011

00:05:52

HAR MAN EN affärsrörelse innebär övergången till ett nytt år att man måste inventera. På sätt och vis ser jag min blogg som en affärs­rö­rel­se i miniatyr; en litterär sådan, om man så vill, och då är det kul med lite statistik!

Bokslutet för perioden 1.1-31.12.2010 ger vid handen att
... 46.405 sidor har blivit lästa av
... 3.567 helt unika läsare* och
... en läsare stannar i medeltal 5 minuter och 52 sekunder hos mig.

Oj!

Särskilt mycket gläder det mig att så många av er läser flera inlägg och inte bara det senaste. Men allra mest imponerad är jag ändå av den tid ni avsätter hos mig. För mig, som är marknadsförare i botten, betyder nästan 6 minuters uppmärksamhet per besök en enorm siffra!

Så tack, allesammans, för ett fint bloggår! Om jag skulle få önska nå­got inför 2011 – och det får jag ju, för det här är min blogg – så skul­le det vara att något fler av alla regelbundet återkommande be­sö­ka­re från Åland och övriga Finland åtminstone någon enstaka gång ville lämna en kommentar. Eftersom jag kan se att ni kommer tillbaka gång efter gång drar jag slutsatsen att ni tycker något. Det skulle därför vara trevligt att få veta vad ni tycker ;oD

Året som gick skrev jag 551 inlägg. Det är i mitt eget tycke lite för många. Ett om dagen, max, är min målsättning, men ibland är det svårt att hålla sig i skinnet. Vi får väl se om jag lyckas bättre det här året ...* Med Googles analysverktyg avses med ”unik” att du, enskilda läsare, räknats bara en gång på hela året, och alltså inte som ett nytt, unikt besök varje enskild dag av året du hälsar på, vilket är fallet med de flesta andra statistikräknare (t.ex. Susnet).

18 kommentarer:

 1. Vilka toppensiffror! Ja, vad tycker jag? Roligt, lärorikt, vackert men också, och kanske framförallt, Tänkvärt. Önskar det allt gott i detta nya året!

  SvaraRadera
 2. Tack för det, Gunilla! Men nu avsåg jag faktiskt inte dig är jag efterfrågade kommentarer. Du har minsann kommenterat sedan du hittade hit! Däremot finns det många som aldrig skrivit ens så mycket som ett litet x i kommentarrutan. Det är dem jag vill åt ;o)

  Allt gott för 2011 till dig också!

  SvaraRadera
 3. Hej

  Oj vad välbesökt blogg du har, men o andra sidan är den intressant sådet är inte så konstigt.

  Att det ibland blir fler inlägg på en dag är inget fel, det tråkiga med det som bloggare är bara att läsare glömmer ett av inläggen då. Om jag lägger två inlägg en dag så läser andra bara det senaste verkar det som......

  Men det är alltid kul att läsa din blogg och det märks att du har skrivandet i dina fingrar.....

  SvaraRadera
 4. Hej du! Nu är det de facto så, att många av besökarna kommer för den hantverksmässiga delen av min blogg; alla är således inte hugade att läsa. Men fördelningen mellan dessa två kategorier är rätt lagom, så jag är nöjd :o)

  Det är faktiskt ett konstigt fenomen det du beskriver, att folk bara ser det senaste inlägget. Antagligen beror det på att de allra flesta har bråttom och snabbt susar vidare i sajberrymden. Det är av exakt denna orsak jag helst vill hålla mig till max ett inlägg om dagen.

  God fortsättning på det nya året, förresten! Jag har förstått att ni hade en riktigt trevlig nyårsvaka hos mor och far, du och A :oD

  SvaraRadera
 5. Ja, allting kan visas med statistik och här var den riktigt intressant. Jag ska gå in och titta hos mig. Räknade unika besökarae har jag också men jag har inte sett att det går att se årsvis. Hur många inlägg vi gör beror väl pa vilken tid vi avsatt till bloggandet men framför allt att vi har något att skriva om.
  Jag ska ta mig tid att läsa lite i din bok - är allt lite nyfiken.
  Min mor skrev en bok och jag minns hur besviken hon var när den flera gånger kom tillbaks. Tyvärr hade hon kastat allt. Vi letade efter manuskriftet efter att mor dött, men vi fann inget. Jag var 15 år och fick läsa vad mor skrivit. En del kommer jag ihåg men jag skulle
  gärna veta hur mycket som var självupplevt contra fantasi.
  Varför frågade jag inte?
  Nu ska jag in och kika på statistiken. Jag har sysslat med dylikt i yngre dar och tyckte staplar och diagram kunde avslöja mycket.
  Ha ett bra 2011 och jag håller tummarna för din bok.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. Hej Nina, grattis till alla dina besökare. Jag skulle också vilja veta vad många tycker, jag har en hel del besökare som aldrig ger sig till känna. Det är ju kul, jag hoppas de gillar vad de ser. Jag gillar i alla fall vad jag ser hos dig, men allt kommenterar jag ej :(
  Men jag läser alla dina inlägg, även C.

  Monkan

  SvaraRadera
 7. Polargrevinnan:
  Hej du! Min statistik är från Google Analytics, som kräver att man installerar en s.k. tracking code på sin blogg. Sen får man precis huuur mycket siffror som helst :o)

  Jag har ingalunda något negativt att säga om bloggare som gör många inlägg, om du nu fått för dig det. Grejen är - som jag skrivit i svaret till Skånegrabben - att folk tenderar att bara läsa det senaste. Om det då är något viktigt (hm?) jag vill få ur mig, så tycker jag själv att jag vinner på att "koka ner" mina tankar, ungefär som när man reducerar en sås; väga dem på guldvåg, fundera på formuleringar och ordval osv. Hur andra gör är upp till dem :o)

  Så trist att din mammas manus är försvunnet! Jag håller just på och lyssnar på en ljudbok där en av karaktärerna har hittat några dagböcker som hans mor skrev innan han föddes. När man läser hur författaren beskriver denna persons tankar runt sin funna "skatt", då förstår man hur mycket sådant kan vara värt. Tyvärr har jag själv gjort dumheten att i samband med en flytt för några år sedan bränna alla mina dagböcker.

  Ett riktigt fint, nytt år önskar jag även dig!

  Monkan:
  Äh, inte behöver man kommentera jämt och samt, det gör inte jag heller hos andra. Men att någon gång då och då få lite feedback är alltid trevligt.

  Kul att också C lyckas hitta något att läsa här hos kärringen i skären! ;o)

  SvaraRadera
 8. Inte så konstigt att det är många som vill läsa här :)...

  Kramen och god fortsättning på 2011!!

  SvaraRadera
 9. Tack, så rart av dig att säga så! Ett riktigt gott 2011 önskar jag självfallet dig och dina pälsklingar också :oD

  SvaraRadera
 10. Ja, jag kommenterar ju också ofta, så det är inte mig du vill komma åt, men jag skriver ändå...
  Anledningen till att jag så gärna läser din blogg är inte handarbetet utan din klokhet och din stora verbala förmåga! Du har ett ärligt, rakt-på-sak-sätt att skriva, som tilltalar mig!
  Sen tycker jag att det är roligt att höra om Åland, också, ett ställe jag vet väldigt litet om!
  Och så ser jag fram mot slutet av din bok...har läst allt hittills.
  Så jag fortsätter att läsa din blogg!
  Stor kram från Monica!

  SvaraRadera
 11. Hupp, där knep det till i samvetet ... Det har inte blivit mycket Åland i mina inlägg de senaste månaderna, men när vi nu hamnat på rätt sida om vintermörkret igen ska det bli bättring på den fronten vad det lider! Speciellt nu, när boken - äntligen - är s.g.s. ute ur systemet :o)

  Jätteglad att du återkommer, kommenterar och har någon behållning av mitt svammel! :oD

  Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 12. Jag tittar in lite då och då! Fast jag har varit dålig på senaste tiden. Önskar dig ett underbart år 2011

  SvaraRadera
 13. Tack detsamma! Och så håller jag fortfarande tummarna stenhårt för att du ska få någon att nappa på "My"!

  SvaraRadera
 14. Alltså, jag har inte tid just nu att kommentera här, jag har fullt upp med att läsa en bok av en åländsk författarinna "60+ och singel" heter den. Jag kan rekommendera den, den är jättebra!

  SvaraRadera
 15. HahahaHAA! Tokfia! Jodu, nog har jag sett att "Burträsk" är här och håller på och gnager i sig kapitel efter kapitel som den värsta utsvultna bäver. Fattar inte hur du orkar traggla dig igenom hela historien en gång till :oS

  SvaraRadera
 16. Du är kul att "slänga käft" med. Men jag är lite försiktigare nu efter den verbala halshuggning jag råkade ut för i tidernas begynnelse;-))
  Hoppas du får ett fint år med mycket stickande och skrivande!

  PS. Jag har ett tips; Kan du inte virka ett bokomslag. Tänk vad unikt och originellt.

  SvaraRadera
 17. Har läst valda delar av ditt manus (på uppmaning av Cici) mycket bra och underhållande. Skriver själv på ett manus som heter "Under Russinskinnet" men blir aldrig klar....har svårt att avskärma mig vardagen för att ta mig tid att skriva...
  Vill gratta dig till ditt fina manus....

  SvaraRadera
 18. Men vad skoj! Ja, att du läst och att du tycker det är kul, menar jag :o)

  Efter kapitel 23 hade jag en paus på över ett år och trodde länge att jag aldrig skulle få tummen ur med fortsättningen. Men, men, plötsligt rann det bara till, och nu har jag alltså slutfört boken på en dryg månad. Så du blir nog klar du också. Kämpa på bara!

  Just nu sitter jag och våndas med epilogen, den som jag trodde skulle bli en piece of cake ... *stön!*

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!