fredag 11 februari 2011

Vad som helst, men INTE väder

IDAG SKULLE JAG kunna snacka [o]väder, men det kommer jag inte att göra. Det är illa nog att ha det, jag behöver ingalunda orda om det också. Här kommer istället några trevligare rapporter:

Som att en av mina fyra Phalaenopsisorkidéer kör en repris på fjol­året och precis har vecklat ut sin första knopp ...


... eller att ”geringsstickningen” avancerar med stormsteg! Det går helt makalöst fort att sticka på det här viset och flera nya idéer som bygger på den här tekniken har raskt klivit ombord på den ständigt snurrande hjärnkarusellen.


Och så ”uppfann” jag nya muffins sent igår kväll, när jag kom på att det idag kanske dyker upp flera kaffesugna besökare. Chokladmuffins med citrusgömma kan vi kalla dem för att vara lite ”Halv åtta hos mig”-iga. Mättad kakaosmak plus syr­lig­he­ten från marmelad av apelsin och cit­ron, det blev mumsfilibabba det!


En skopa smet i botten och en klick marmelad på det. Sen på med resten av smeten.


Sss...maskens!Dessvärre har jag inget tjusigt tårtfat med tillhörande glaskupa, som enligt alla glassiga inredningsmagasin verkar vara ett nutida måste. Fattigmanslösningen är ett melaminfat från det glada 1970-talet och en upp-och-ned-vänd salladsskål. Vackert är det inte, men det tjänar sitt syfte ;o)

6 kommentarer:

 1. Ja du hinner då med allt!
  Har du en beskrivning på rutorna?

  SvaraRadera
 2. Njä, egentligen inte. Har snokat runt på nätet och hittat lite här och lite där. Men jag ska se vad jag kan åstadkomma! Stay tuned!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är då rent otroligt vad du hinner! Vilken energi! Och så snyggt det blir!
  Dom där muffinsen ska jag nog inte göra... dom verkar farligt goda...
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Jag hade knoppar på gång före jul i en av mina orkideer,men dom har blivit svarta för det har ju varit för kallt för dom de tål inte under 15 gr.Som jag har här.Vi slipper nog snöovädret solen har visat sig hela veckan.Vad flitig du är.

  SvaraRadera
 5. Allt med choklad är gott.

  SvaraRadera
 6. Japp. En av livets oomtvistliga sanningar ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!