fredag 6 januari 2012

Jodå, nog gör jag annat också!

DEN SENASTE TIDENS många och mindre upplyftande inlägg kanske fått folk att tro att jag inte gör någonting annat än hänger över lag­boken och kalkylprogrammet? Nåväl, så är nu faktiskt inte fallet. För övrigt tänker jag i allmänhet som allra effektivast när jag gör något annat än ... tänker. Så där aktivt, liksom.

Med anledning av Lilla A:s femtonårsdag imorgon (ja, jösses ...) har jag t.ex. ägnat en del av dagen åt att parallellt med passivt tanke­arbete sömma ihop en födelsedagspresent. En linnelöpare, fyndad för en femma på en rea för några år sedan, samt ett par kilo ekologiska vetekorn ...


... lite klura och fundera, nåla och prova, klippa och sy, och tiddeli­pom­san har man fått till en überergonomiskt utformad vetevärmare :o)


Lite attans bra blev den, med en passform runt nacken som gör mig själv grön av avund. Dotra kommer nog allt att få släppa till värmaren åt sin gamla mamma lite då och då, för den här sitter som en smäck över axlarna utan att glida av eller omkring. Det är mer än man kan säga om min egen av den fyrkantiga modellen :o/

Med detta gjort och en apelsincheesecake, som Lilla A beställt som födelsedagstårta, nästan färdiggräddad i ugnen ämnar jag härmed ta kväll. Jag brände den franska filmen ”Igelkotten” igår, så soffan och en stunds cineastisk avkoppling är nästa projekt ;o)

5 kommentarer:

 1. Vilken rolig och användbar födelsedagspresent!
  Apelsincheesecake - det låter supergott!
  Grattis till dottern imorgon!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Monica:
  Eh, jaa ... det är väl kanske inte en present som en femtonårig tjej har alldeles högst på sin önskelista, men vad gör man när man är tvungen att trolla med knäna? Att födelsedagen infaller ynka två veckor efter julafton förbättrar inte utgångsläget, om jag så säger. Men värmaren kommer garanterat till användning, för min egen är inte alltid tillgänglig när jag behöver den ;o)

  Jag ska hälsa henne från dig, när hon tittar in för "tårtkalas" idag :o)

  Annacarin:
  Vidarebefordras! Förresten ger du henne en chokladkaka i present, bara så du vet ;o)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tröja du har på dig en sån skulle jag vilja ha.

  SvaraRadera
 4. Den är jättefin! Jag fick bara för nån vecka sen överta den (och en annan ylletröja) från väninnan S, som i sin tur köpt dem på Färöarna för eviga tider sedan. De har bara legat och legat i alla år, för hon tål inte helylle mot bara kroppen. Men jag har inga såna problem och ♥älskar♥ dem båda!!

  Du som är så flink med stickorna kan väl sno ihop en åt dig själv på ett par kvällar..? Grovt garn och grova stickor, och vips, har du en älsklingströja :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!