torsdag 19 januari 2012

Om att få något i sig och på sig

IBLAND ÖVERTRÄFFAR JAG mig själv när det gäller att omsätta mina planer i praktiken. Som igår, när jag faktiskt fick till stånd kokningen av Jamaicamarmeladen, som Monkan redan provkört. Jag gjorde i och för sig bara en halv sats, för förrådet av mörk rom medgav inte mera. Men även en halv sats är mer än ingen sats alls. Och dessutom rätt mycket ändå.


Parallellt med marmeladkoket kämpade jag vidare med den från bör­jan helt vridna stickningen av härvorna med tjockt, grått yllegarn jag fyn­dade för en spottstyver i somras. Fram- och bakstycket på tröjan är färdiga och jag har börjat med ärmarna.

Den ursprungliga visionen var en helt Aranmönstrad tröja, men i slut­ändan bestämde jag mig för bara ett par tjocka flätor, ett parti dubbel mosstickning och några rader vridna maskor på framstycket. Redan det är gudi nog att hålla reda på om man samtidigt ska se på tv och gar­net är dessutom lite för grovt. Mycket tröja för lite pengar blir det i alla fall :o)


PS. Jag slipper fortfarande inte till att kommentera hos Kerstin/Ölands­vindar - grrr! Är det bara för mig det inte funkar eller har ni andra samma problem..?

7 kommentarer:

 1. Det är konstigt det där! En del kommer in för jag fick fem kommentarer i går men själv får jag bara en blank sida när jag försöker gå in där. Tur att jag får kommentarerna via mail också.På min fågelblogg funkar detbra, peppar,peppar. Marmeladkok blir det inte här men jag ska rulla köttbullar så vi har ett reservlager i frysen för soliga dagar när man inte vill ägna sig åt matlagning.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Hur mysko som helst! Men nu gick det plötsligt bra idag. Tidigare har det varit likadant som du själv haft det: det har bara kommit upp en blank sida. Ibland fattar man absolut ingenting av Bloggers påfund :o/

  Ha så kul med färsen! :o)

  SvaraRadera
 3. Tröjan blir fin flätor å sånt är ju på modet.Å roligt att sticka.Sitter just nu i tröjan jag sticka till Peter en gång den är stor tjock å varm,min älsklingströja,den har flätor å annat mönster.

  SvaraRadera
 4. Jo, det är jättekul att sticka Aranmönstrat! Jag har en vid det här laget urgammal, naturvit olle, som är helmönstrad. Det var den som inspirerade mig :o) Men modet ändrar. Den känns idag väldigt liten och kort, men så skulle ylletröjorna vara när det begav sig.

  SvaraRadera
 5. Flätor har jag stickat på tröjor både till mig själv och till barnen, men jag har aldrig hört talas om begreppent Aran. Vadan detta?

  Snyggt brukar det i alla fall bli och jag har faktiskt på mig en tjocktröja i dag med fläta på. Den stickade jag då vi bodde i Saudi, alltså 79-80, så jag kanske inte ska förvånas över att den har blivit lite tunn och luggsliten.

  Jag kommer oftasst in på Kerstins kommentarssida, men sen fryser den och det blir omöjligt att göra något annat än att stänga ner den. Tur att det går i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Vilken jättesnygg tröja du stickar! Behärskar du all handarbetsområden?
  Aran-stickning vet jag inte vad det är....
  Marmeladen låter jättegod, litet annorlunda!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Cici:
  Gamla, inbodda tröjor/ollar är det bästa som finns!! Precis som jeans behöver de några år på nacken för att bli riktigt bra :o)

  De där naturvita ollarna med flätor, diamant- och/eller fiskbensmönster, mosstickning m.m. härstammar från Aranöarna, därav namnet.

  Monica:
  Alla handarbetsområden..? Njä, det gör jag väl inte. Men stickat och virkat har jag gjort sen barnsben. När jag växte upp blev fördelningen lustigt nog så i familjen, att mamma var en hejare på att sy kläder men värdelös på stick och virk. I mitt fall blev det motsatsförhållandet. Kanske som ett undermedvetet resultat av att "inte bli som mamma", vad vet jag.

  Betr. Aranstickning kan du läsa mitt svar till Cici här ovan :o)

  Marmeladen är jädrar så god! Rommen och muscovadosockret ger den en väldigt speciell och mycket pikant extra touch, den smakar inte alls som vanlig apelsinmarmelad.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!