fredag 3 februari 2012

En bra man ...

... BORDE INTE VARA så svår att hitta. Allt som behövs är ju:

 1. att han förstår att man inte kan få a) en hemmafru och b) en heltidsyrkesarbetande kvinna i samma paket (väljer han a) bör han vara på det klara med att även det är ett tungt heltids­ar­be­te, precis lika mycket värt som hans och som förtjänar samma mått av respekt)


 2. att han är snäll utan att vara menlös


 3. att hans sinne för humor spänner över fler områden än det runt grensömmen


 4. att han är ölmagsbefriad och har en hyfsad fysik utan att vara bodybuilderbiffig


 5. att han inte är en sportnörd, varken av den passiva eller aktiva sorten


 6. att han kan skilja på begreppen ”diskussion” och ”gräl”


 7. att han lärt sig det lilla men livsviktiga ordet ”förlåt” och har för­stånd att använda det också


 8. att hans tummar sitter någon annanstans än mitt i händerna och pekfingrarna på för dem reserverade ställen, inte i näsan


 9. att han byter kalsonger varje dag och med fördel även sina strumpor (obs! ”feromoner” är inte ett fint ord för lukten av gam­mal urin och fotsvett)


 10. att han borstar tänderna morgon och kväll, sköljer handfatet ef­ter sig och skruvar tillbaka korken på tandkrämstuben (kläm­nings­frågan är av underordnad betydelse)


 11. att han a) fäller ner ringen när han pinkat eller b) sitter ner när han gör det (med alternativ a) följer regelbunden toalett­städ­ning)


 12. att han vet att tvålen vid handfatet är till för att användas, och alltid i ovan nämnda sammanhang


 13. att han inte ägnar all ledig tid åt intressen jag inte delar med ho­nom (om det inte råkar vara städning, för då kan jag tänka mig att rucka lite på detta)


 14. att han har bordsskick, tuggar med stängd mun och inte dricker direkt ur mjölk- eller juicetetran


 15. att han är välartikulerad, allmänbildad och kan prata om det mes­ta med de flesta och då särskilt med mig


 16. att han läser annat än telefonkatalogen, kvällens tv-tablåer, Knasen eller gamla årgångar av FIB-Aktuellt


 17. att han klär sig med smak utan att gå till märkeshysterisk över­drift; en viss assistans kan vid behov tillhandahållas


 18. att han tycker att kvinnan i hans liv är lika snygg i jeans och tröja som i den lilla svarta och högklackat


 19. att han avstår från att lägga sig i hemmets inredning men mer än gärna står för fiolerna, eventuell mattpiskning samt flytt av tyngre möbler


 20. att han begriper att kvinnor i gemen både vill och ska upp­vak­tas samt att detta inte är liktydigt med en halv, nyskjuten älg på köksbordet eller en bukett orensade abborrar


 21. att han har ett välutvecklat sinne för romantik (observera dock att t.ex. en ny blandare till badrummet inte är att betrakta som en lämplig gåva till födelsedagen)


 22. att han plockar undan när han rört till det (och gärna lite efter mig också)


 23. att han självmant kan se när det är dags att dammsuga/diska/klip­pa gräs/ladda tvättmaskinen (utan att blanda vitt och ku­lört!)/handla mat osv. och tar itu med det utan behov av arbets­led­ning


 24. att han spontant kan bestå med en kram utan att i samma rö­rel­se välta ner föremålet för densamma i horisontalläge i sänghal­men (minns särskilt: män har sex för att må bra, kvinnor har det när dom gör det)


 25. att han klarar att lyssna >5 minuter utan att få något glasartat i blicken


 26. att han respekterar att hans intressen inte per automatik är mi­na


 27. att han förstått skillnaden mellan ”vin till maten” och ”mat till vi­net”, och att ”fredagsmys” är något helt annat än att göra pro­ces­sen kort med en halva Explorer och en liter Cola


 28. att han omedelbart kommer störtande till min undsättning när något, vad än det vara må, går åt helvete


 29. att hans mentala garderob är antiseptiskt rengjord på lik från tidigare relationer


 30. att han förstått att den man som vill vara kung i sitt hus ska be­handla sin kvinna som en drottning om han inte vill bli be­trak­tad som en narr


 31. att hans syn är så pass dålig att jag i hans ögon är lika snygg som en trettioåring, men inte så risig att han behöver vit käpp och ledarhund


 32. att han glatt byter däck på min bil både vår och höst och ser till att den går genom besiktningen
... und so weiter.

En baggis, piece of cake, lätt som en plätt och gjort i en handvändning. Lika enkelt som att hitta en loppskit i en gödselstack.

Inte särskilt konstigt att kvinnfolk skaffar sig hund istället.

Lessen pojkar, men 16 rätt av 32 är inte godkänt.

10 kommentarer:

 1. HA,ha, du får vänta tio år så finns det nog sådana att köpa sedan, väldigt människolika och programmerade efter önskemål. Ett tips: Bli fågelskådare, gärna den lite hjälplösa typen. Häng en kikare runt halsen och ge dig ut. 95 % av alla skådare är män och väldigt många runt 50 och uppåt och de älskar att få briljera med sina kunskaper och hjälpa dig. När jag hade en sällsynt fågel i min trädgård dröjde det bara några timmar så hade jag hundratalet män i alla åldrar utanför mitt fönster.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Haha! Nä, nån Hubot är jag inte intresserad av, då väljer jag hellre hund. Och fågelskådning är inte riktigt min grej, som du säkert märkt vid det här laget. Hund får det bli. Med tiden :o)

  SvaraRadera
 3. En lydig man är en lycklig man,Men dom finns inte.

  SvaraRadera
 4. Hoo, det var en diger lista! Tror du de orkar läsa den? =) Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Stickmamman:
  Hahahaa! Hm, jag har för mig att det finns en bok som heter "Lyckliga, lydiga hundar". Kanhända finns det en annan, med titeln "Lyckliga, lydiga herrar"..? ;o)

  Monica:
  Nädu, DEN drömmen sprack med ett ljudligt "poff!" för årtionden sedan! Men ÖNSKA kan man ju ;o)

  Marianne:
  Diger? Ack, ja! Och då är det ändå bara ett axplock ur den fullständiga önskelistan ;o)

  SvaraRadera
 6. Hihi, med den listan och mer därtill tror jag du gör klokt i att satsa energin på annat än leta i alla fall... Och vem vet, det plötsliga har ju inträffat förr. =)

  SvaraRadera
 7. Letar gör jag sannerligen inte, så den som känner sig manad får allt ägna sig åt uppsökande verksamhet, och de hittillsvarande spekulanterna har inte varit många. Och sen kommer ju listan emot också, haha! ;o)

  För att sammanfatta: jag hör inte till de mest lättflörtade av kvinns. Men det mår jag inte heller så värst dåligt av :o)

  SvaraRadera
 8. Nu är jag helt ärlig men 31½ poäng fick jag in där på Micke. Det halva poäng som saknas: Jag får allt själv se till att min bil blir besiktigad. Men däcken, de byter han! ;)

  Och nej, han är inte till salu eller utbytbar! Jag vårdar honom ömt så han vet var han hör hemma.

  SvaraRadera
 9. Det var som fasen! Jag ber att få överbringa mina varmaste gratulationer till högvinsten i kärlekslotteriet!!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!