lördag 4 februari 2012

Om en köldknäpp

INTE FÖR ATT jag gillar en barmarksvinter, men att kölden ska kom­ma i februari gillar jag inte heller. Så här långt in på det nya året vill jag börja drömma om odlingssäsongen, klippa ner mina pelargoner och lyssna till takdropp. Fat chance för det sistnämnda, när dagstem­pe­raturen skvalpar i närheten av -15°.


Och kastar jag ett öga ut på gården genom mitt rimfrostiga köksföns­ter är det svårt att tro att det om ett par månader ska gå att odla nå­gonting i fryxboxen av glas där ute.


Det goda har dock denna senkomna vinter med sig: sockfabriken job­bar för högtryck! Nu ska jag göra slut på diverse restgarner och se­dan stundar stickning av vantar som ska tovas när de är färdiga.


Att de små barnsockorna har orange tåändar kommer sig av att det röda garnet tog slut med bara fem avmaskningsvarv kvar på varje socka. Nog var det väl som självaste fan, va? :o/

På med kaffet och mot stickorna!

6 kommentarer:

 1. Du tillverkar sockor å jag vantar passar bra när det är så här kallt ute.Kramar till er

  SvaraRadera
 2. Men hallå Nina! Tror inte du vet vad kallt vill säga... Här är -35 med variation några grader uppåt och neråt. Då kan vi snacka kallt! =)
  Hur lägger man in en bild i bilden? Det vill jag också kunna! Och sockorna med oranga tår - de gillar jag! Ja de andra är också fina men de är lite extra. Ha det fint, sticka på! /M

  SvaraRadera
 3. Jag gillar barnsockan, det är som tån som gör den speciell. Dessutom brukar barn gilla när det är annat än enfärgat.

  Jaha, så du fryser och tror att våren ska komma i februari. Det är ju februari som är vintermånaden framför alla andra. Jag har just kommit in efter en hundpromenad i solen. Det var säkert dryga 30 nere vid Sörträsket där hundarna kunde få springa lösa en stund. Kände att det nöp i näsan så jag höll ena handshanden för. Pälskanten på jackans huva gjorde stor nytta vill jag lova.

  Härligt att kunna komma ut på nätet igen efter exilen.

  SvaraRadera
 4. Stickmamman:
  Precis! Perfekt, skulle man kunna säga :oD

  Marianne:
  -15 är kallt med åländska mått mätt. Men nu har isarna börjat lägga sig, så kylan är inte lika rå som medan havet fortfarande är öppet. Faktum är att det är mer uthärdligt när det passerar -20, för då blir luften torrare hela tiden. Fast -35 betackar jag mig för ändå!

  Eftersom jag har Photoshop är det en baggis att montera ihop bilder med varandra precis hur man vill, men hur man ska göra utan Photoshop (eller motsvarande bildredigeringsprogram) har jag tyvärr ingen aning om.

  De orange tårna är nog okej, men visst retar det mig ändå att det röda garnet tog slut preciis fem före färdigt :o/

  Cici:
  Jo, nog är jag obehagligt medveten om att vintern egentligen börjar först i februari - men med den långsamma starten vi haft hade jag faktiskt börjat hoppas på att det inte skulle bli någon kyla att tala om. Men, men, man har som vanligt fått falla till föga och finna sig i att vädrets makter gör som de behagar.

  Visst får man lite smått abstinens när man inte kan vara virtuell som man brukar? Nog har man blivit modeeern alltid!

  SvaraRadera
 5. Jo jag vet att vår kyla är s a s snällare än den fuktiga näravattnetkylan.
  Jag inser att jag måste ta mig tid att leka med bilderna om jag ska lära mig! Någon gång ska jag..

  SvaraRadera
 6. Februari brukar vara den kallaste månaden här nere, men inte SÅ kall som i år!
  Vi har omkring 10 minusgrader på dagen och -15 på natten, brrr!

  Barnsockorna fick en riktig "prick över i" med den orange tån, tycker jag!
  Jag har precis stickat klart en baby-pippitröja och fick ca 1 dm vitt garn kvar... det var nervöst mot slutet!
  Ha en skön söndag, kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!