tisdag 8 maj 2012

Får det kanske lov att vara lite bubbel..?


I MIN TRÄDGÅRD börjar det bubbla nu!

Rhododendronknopparna är redo att explodera när som helst ...
magnolian vecklar kanske ut sina vita kjolar redan idag ...
”säcktulpanerna” är resliga och i fullaste blom ...
och ruggen med min namnlösa viva är tät som en vargskinnsmössa.

Fast i gästhamnen är det fortfarande tomt och öde. Men vänta bara! Det tar inte många veckor förrän det blir trångt om saligheten bland pollare och bryggor, för ser ni, förr än ni anar är det sommar.

I mig bubblar det förresten också lite grann. För trala-la-la-laa, jag har fått brev från JO :oD

8 kommentarer:

 1. Oh vad jag gillar din kreativitet. Jag tänkte först skriva att jag var avundsjuk på den, men så tyckte jag att det lät så missundsamt, så jag beslöt mig för att formulera om meningen. Men jag undrar ofta över hur folk får alla sina idéer. Som det här med bubblorna, till exempel. Varför kommer aldrig jag på något orginellt, gnäller jag då.

  Sen blir jag förstås rusktigt nyfiken på brevet du har fått. Det låter i alla fall väldigt positivt, så jag hoppas att det är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, kreativitet handlar nog rätt mycket om att släppa lös sig själv "utanför lådan"; inte tänka för mycket, utan bara se vart det bär. Så funkar det åtminstone för mig.

   Brevet var - enligt mitt sätt att tolka det - definitivt positivt. JO har överfört mitt klagomål från i januari om hur det allmänna bostadsbidraget beräknas till "berörd myndighet", dvs mina goda vänner på FPA. De har dessutom anmodats att senast 30.6 inkomma med besked om vilka åtgärder de kommer att vidta.

   Det KAN ju vara så att JO per automatik överför den här typen av klagomål, men samtidigt har jag svårt att tänka mig det. Jag menar, varför skulle JO lägga ytterligare sten på bördan hos en redan överbelastad myndighet om han inte därförinnan konstaterat att det faktiskt föreligger en grund för klagomålet?

   Nåväl, det återstår att se. Men något händer det i alla fall i saken!

   Radera
 2. Så glad och positiv du låter! Kombinationen av spirande grönska och trevliga brev verkar göra susen!
  Hoppas att du delar med dig av de trevliga nyheterna?
  Sv: Det blir en treveckors (för att täcka våra 0-dagar...) semester söderut, i ett land som börjar på T, datorn får följa med, så det blir inlägg därifrån, förhoppningsvis!
  Glada kramar, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. De trevliga nyheterna kan du se förklaringen till här ovan, i svaret på Cicis kommentar :o)

   Skönt med semester! Turkiet? Tunisien? Trinidad? Tobago? Nej, jag vet! Tjeckien förstås! ;o) Trevlig resa, hur som helst!

   Radera
 3. Bästa tiden är ju nu när allt är på väg att knoppa å blomma.Men här är det långt kvar,tulpanbladen har just kommit upp över jorden.Hoppas att det är ett bra brav du fått.Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som tilll Monica: om brevets innehåll kan du läsa i mitt svar till Cici här ovan.

   Blir ni en gång för alla av med snön kommer nog våren loss så det bara ryker om det. Men nog var det för bedrövligt att ni skulle få SÅ mycket vintern igen ... :o/

   Radera
 4. Bak i Sund har vi nästan sommar nu... En svala gör ingen sommar, men nu flyger här två:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huh..? Ni norröver ligger således före oss "sydlänningar". Hmpf! Eller, nåja, åtminstone vad kvoten svalor beträffar, för jag tror inte jag fått ögonen på en enda ännu. Men gräsmattan är i behov av klippning (fast det låtsas vi inte om).

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!