måndag 7 maj 2012

Teknikens [vid]under
eller
Dancing in The Dark

 
EFTER SJU SORGER och minst åttio bedrövelser har jag äntligen lyck­ats lägga upp en video från Ålands musikinstituts dansgala igår, den 6 maj.

Det kan nästan sägas ha skett med livet som insats, för i ett skede ha­de jag lyckats med att få mitt Googlekonto inaktiverat helt och hållet! Bara det, att lyckas luska ut hur i hela glödheta man ska gå tillväga för att aktivera det igen ... tja, det tog väl sisådär ett par timmar. Ingen humörhöjare, om jag så säger.Bild- och ljudkvaliteten är förstås vad den är, eftersom jag filmat med min vanliga digitalkamera :o/

Men dansgalan bjöd, precis som i höstas, på en fartfylld dansshow med allt från den ljuvligaste, klassiska balett till det modernaste mo­derna i form av street dance. Proffsig koreografi och läcker ljussättning bidrog förstås till helhetsupplevelsen!


Tillställningen var minst sagt välbesökt. Hela parketten var fullsmockad och det blev rätt tätbefolkat till och med uppe på läktaren, där jag ha­de parkerat mig med min kamera.


Bland dansarna återfanns, förutom Lilla A, för övrigt min rara tand­hy­gie­nist också. Hos henne har jag varit på eftermiddagen idag, och även om hon är gullig och snäll så är jag inte på mitt bästa just nu. Fanken ändå, vet ni, vad det värker i käftamentet ... Och en blixtrande huvudvärk har jag också fått, som lök på laxen :o(

8 kommentarer:

 1. Dagens chock fick jag i morse när jag skulle kommentera hos dig och du inte fanns längre!Jaha, nu har det hänt tänkte jag, nu är hon eliminerad av försäkringsbolaget!Skönt att du är tillbaks och vilket medryckande dansnummer. Förstås att du njöt!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Men som man bedrar sig - kärringen tar sig! ;o) Fast det gick åt en eller ett par hjärnceller före jag fick rätsida på Googleröran. Vad du än gör, försök aldrig - säger ALDRIG - uppge ett annat födelsedatum än ditt rätta i Googlesammahang! Eller se åtminstone till att du håller dig på rätt sida om 13-årsstrecket. Annars går det som för mig idag :o/ Och all denna oreda bara för att jag skulle vara snäll mamma och lägga upp ett par dansvideosnuttar på YouTube.

  *suck!*

  SvaraRadera
 3. Hej Nina,jag förstår att du haft en riktig pärs.
  Men det var kul att se det fartfyllda numret. Jag försökte att spana i lilla A, men det var svårt, det var flera stycken med långt hår och hästsvans.
  Har precis kommit innanför dörren, nu stundar ishokey, C skall naturligtvis se det. Jag är mitt uppe i en bra bok, så den ska jag avsluta idag.
  Ha en skön kväll
  Kram Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fyy så svettigt det blev med allt tekniskt tjafs idag :o(

   Lilla A är nr 2 från vänster längst bak början av numret. Ungefär halvvägs byter de plats och hon är då längst fram en stund.

   Hockey, hockey, hockey ... uäk! Finalen, kanske, men i övrigt får den tillställningen vara för min del.

   Själv däckar jag nog i sängen rätt tidigt idag. Jag brukar inte bli så här risig efter ett besök hos tandhygienisten, men den här gången mår jag riktigt apa. Hoppas du får en skönare kväll i litteraturens sällskap!

   Radera
 4. Du lyckades knappt lägga ut filmen och jag lyckas inte se den... grattis till dig, du klarade det bäst!
  Men bilderna från föreställningen ser jättefina ut och jag förstår om du var stolt som mamma till en av dansarna!
  Hoppas att svedan och värken i munnen snabbt försvinner!
  Kram,Monica

  SvaraRadera
 5. Men vafalls, kan du inte se filmen?! Fast nåja, det är ju inte hela världen, för kvaliteten är som sagt B (eller C, om jag ska vara ärlig).

  Eftersom ljuset var så dåligt/omväxlande klarade inte kamerans autofokusfunktion av att hänga med; skärpan varierar därför väldigt mycket. Men med tanke på att jag satt högst upp på läktaren får jag väl vara glad för att jag fick något filmat överhuvudtaget.

  Detsamma gäller stillbilderna. Slutartiden blir så lång när det är så där mörkt, så det går helt enkelt inte att undvika rörelseoskärpa.

  Munnen känns idag, morgonen efter, helt okej. En ibuprofentablett modell magnum vid sänggåendet igår gjorde susen :o)

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt duktiga!!! Hälsa lilla A det. Annacarin

  SvaraRadera
 7. Will do! Sen tycker jag också att vi kan enas om att Lilla A är en klart bättre dansare än hennes mor är filmfotograf, inte sant? ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!