måndag 30 juli 2012

RECEPT > ”Rårörd” rabarbersaft

 

7 kommentarer:

 1. Mums, det låter gott, men jag får aldrig rabarber att ta sig här, tyvärr!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabarbersaft är sabla gott, helt i klass med fläderblomsdito :o) Inte växer min rabarber så där över hövan den heller, men det lilla jag får måste jag ju ta tillvara ;o)

   1 kg är inte många eller grova stjälkar. Därav receptet för den lilla mängden :oD

   Radera
 2. Måste genast prövas. Eller, ja, imorgon alltså. Jag hade redan skrivit upp på att-göra-listan att jag skulle skära rabarber. Nu blir det saft i stället för rakt in i frysen. Tacktack. Annacarin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tur att du lade till "imorgon"! Jag hann redan se framför mig hur du, energisk som en ilsken bålgeting, rusar ut och skördar rabarber i beckmörkret, iklädd pannlampa och nattsärk ;o)

   Ju sötare saft du gör desto mindre hårdfryser den. Ett alternativ är därför att frysa hela satsen i ett större kärl och från detta krafsa åt dig den mängd du behöver för att blanda dig ett glas eller en kanna.

   Radera
 3. Låter jättegott, men som med allt annat gott och onyttigt så är det "no-no" för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej, inte behöver det vara "no-no" för dig! Du kan ju söta med annat än vitt socker. Stevia till exempel, eller något annat kalorifritt sötningsmedel.

   Radera
 4. Min rabarber, ja, vad ska man säga, det är första gången i år jag haft en som tagit sig överhuvudtaget, så jag spar receptet till nästa år, för då.....

  Vilken underhållande bok du skrivit, glömde skriva det igår, jag sträckläste den och det gör jag inte alltid med böcker minsann. Riktigt rolig också! Bra där! Sug åt dig!

  Agneta

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!