Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
60+ och singel ®
en roman i god Paasilinnaanda för alla med humorn i behåll
Ett band för vänskapen ®
en liten fackbok med teknik och mönster för att knyta s.k. vänskapsband av garn
Via ruckelhaxan@live.com
tar du kontakt mig utanför bloggen.
Nu tillgänglig att köpa som nedladdningsbar e-bok, som nedladdningsbar ljudbok i MP3-format och på cd-skiva
(MP3, 1 cd; direkt från mig).
[Provlyssna på YouTube]
På Åland finns den tryckta boken på sju bibliotek.
På Åland finns boken även som Daisybok för synskadade och sedan 19 december 2013 kan du låna den digitalt i Finland, Sverige, på Åland och Island.
Känner du att en hel bok är för mycket att bita i får du gärna ta del av mina krönikor från 2009-2011. Klicka HÄR så flyttas du till registersidan!
In accordance with Finnish law
I ask you to kindly respect
that you are not allowed to copy
my photos, drawings, patterns or
texts without permission.
F.n. fotograferar jag med en
Fuji FinePix HS20 EXR.
och en Nikon D40X
Flertalet av bilderna öppnas
i större format i ett nytt fönster
om du klickar på dem.
Titta gärna in till
min skilda fotoblogg.
2005 föll jag för frestelsen och skaffade mig en ny plug-in: Ruckelrenovering 1.0; ett både dyrt och komplicerat litet isticksprogram, som visat sig vara väldigt instabilt och har en irriterande tendens att hänga sig mest hela tiden.
Till professionen är jag sedan slutet av 1980-talet egenföretagande grafisk designer/copywriter och seriös månskenshantverkare; på senare tid även amatörförfattare. 2009-2011 frilansade jag som krönikör i Ålandstidningen tills jag blev för obekväm för chefredaktören.
Jag är invalidpensionerad pga bl.a. neuroborrelios, men har i större utsträckning behandlats av mitt arbetspensionsbolag än av leg. läkare.
Mums, det låter gott, men jag får aldrig rabarber att ta sig här, tyvärr!
SvaraRaderaKram, Monica
Rabarbersaft är sabla gott, helt i klass med fläderblomsdito :o) Inte växer min rabarber så där över hövan den heller, men det lilla jag får måste jag ju ta tillvara ;o)
Radera1 kg är inte många eller grova stjälkar. Därav receptet för den lilla mängden :oD
Måste genast prövas. Eller, ja, imorgon alltså. Jag hade redan skrivit upp på att-göra-listan att jag skulle skära rabarber. Nu blir det saft i stället för rakt in i frysen. Tacktack. Annacarin
SvaraRaderaHaha, tur att du lade till "imorgon"! Jag hann redan se framför mig hur du, energisk som en ilsken bålgeting, rusar ut och skördar rabarber i beckmörkret, iklädd pannlampa och nattsärk ;o)
RaderaJu sötare saft du gör desto mindre hårdfryser den. Ett alternativ är därför att frysa hela satsen i ett större kärl och från detta krafsa åt dig den mängd du behöver för att blanda dig ett glas eller en kanna.
Låter jättegott, men som med allt annat gott och onyttigt så är det "no-no" för mig!
SvaraRaderaNej, nej, inte behöver det vara "no-no" för dig! Du kan ju söta med annat än vitt socker. Stevia till exempel, eller något annat kalorifritt sötningsmedel.
RaderaMin rabarber, ja, vad ska man säga, det är första gången i år jag haft en som tagit sig överhuvudtaget, så jag spar receptet till nästa år, för då.....
SvaraRaderaVilken underhållande bok du skrivit, glömde skriva det igår, jag sträckläste den och det gör jag inte alltid med böcker minsann. Riktigt rolig också! Bra där! Sug åt dig!
Agneta