söndag 29 juli 2012

Är det inte det ena så är det det andra

ÄR DE RÅDANDE väderleksförhållandena en försmak av det extrema väder det varnas för att vi har att vänta oss i framtiden? Jag menar, är det kallt så är det SVINKALLT. Är det regnigt är det SKYFALL. När det blåser är det HALV ORKAN. Och som nu, när det väl äntligen slår om och blir sommarvärme, ja, då är det ingen måtta med hur varmt det blir över en natt.

Igår och idag har det varit för varmt för den här tanten. Flämta och svettas i skuggan har varit modellen. Det har till och med varit för hett för att bli hungrig. Idag har jag inte fått i mig mer än det här:


... med någon deciliter iskall, naturell yoghurt. Och en fjärdedels grillad broiler, utan några som helst tillbehör.

Men nu hörs mullret av den annalkande åskfronten och blixtar lyser upp himlen. Så det är bara att vänta på regnet. Igen. Men låt det reg­na! Jag har ju min mormors­rute­virkning på gång.

7 kommentarer:

 1. Ja, vi har också haft en vecka med (nästan FÖR) varmt väder... Men idag blev det ett omslag till svalare och lätt duggregn. Fast vi hade behövt ett rejält dagsregn nu... man är aldrig nöjd!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ja, herrejösses, detta väder ... Om man nu ska försöka se NÅGOT positivt med det, är det att mänskor alltid haft något att prata om den här sommaren :o)

  Här blev det ett pampigt åskväder igår kväll, med medföljande slagregn. Det förra vi hade slog ner alla mina högblommande pioner och stora plymspireor, det här gjorde sitt med lammöronen :o/ Fast mina nyplanteringar tackar förstås för bevattningen.

  SvaraRadera
 3. Ja, vädergudarna jobbar verkligen denna sommar...

  SvaraRadera
 4. Jodu, för högtryck! Eller vänta lite ... lågtryck menar jag. Fast nä, högtryck var det väl? Äsch ... Glöm det ;o)

  SvaraRadera
 5. Det blev både åska och MASSOR av regn igår, hela 37 mm! Men det var behövligt så jag klagar faktiskt inte!!
  Idag är det fint igen och så är den tryckande hettan borta, egentligen ett perfekt arbetsväder alltså men idag ska vi inte göra något. Bara vila och så mitt på dagen ska jag åka dom 4 milen till min frissa i Ljugarn. Hon var här i lördags och hon höll med, jag ser för jäklig ut i håret, så hon offrar några timmar på sin semester för att klippa mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit ut och kollat regnmätaren ännu idag, men det har säkert kommit minst lika mycket här. Men inte heller jag klagar :o)

   Och du ska inte prata om att se jäklig ut i håret med mig! Den här ruggugglan har inte haft något som liknar frisyrklippning på år och dag; halvlångt, rakt avklippt och dag ut och dag in buret i samma hästsvans - med endast längden på denna som variation. Sen börjar det bli gråstrimmigt också. Vacker som en dag är man ... icke.

   Radera
 6. Skrev en lång kommentar men den försvann. Hur som helst. Virka på! Jag har börjat på en stickning, tro det eller ej. Bilder kommer så småningom.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!