torsdag 29 november 2012

Om det här med att måsta vara frisk och förmögen för att klara av att vara sjuk utan att dö på kuppen


”Bra jobbat att du orkat strida för din rätt i fyra år och att du har slan­tar till övers för resan till vårt rehabi­lite­rings­centrum! Men du, innan du kommer vill vi att du fyller i de här blanketterna och svarar på våra 2.589.467 frågor om allt och ingenting – och glöm för all del inte de sjuttiotretton kopior av olika handlingar som vi också vill ha! Sen, sör­ru, ska vi minsann utreda din totala avsaknad av stresstolerans, svå­righeterna du har med minnet och koncentrationen och se om vi inte kan bena ut vad i herrans namn som gör att du har sån taskig ekono­mi just nu.”

Jomen.

Så ligger det till.

6½ timme har det tagit att fylla i blanketterna. Nu ska jag dra kopior. Bara jag nu kan minnas vilka dokument det är som ska kopieras ...

*suck!*

7 kommentarer:

 1. Du har fullt upp,det är inte roligt att fylla i blanketter å särskilt inte såna där.Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det något jag verkligen avskyr, så är det att fylla i blanketter. Särskilt under omständigheter som den här, där c. en tredjedel av frågorna inte ens går att besvara, eftersom det, som vanligt, förutsätts att man är löntagare inte egenföretagare. Och minst av allt ensamföretagare.

   Radera
 2. Om du suttit och fyllt i blanketter hela dagen, har du knappast hunnit besöka FPA på deras jubileumsdag idag (i skrivande stund igår) där allmänheten (enligt uppgift i lokalpressen) bjöds på kaffe och tårta. Fast den skadan är kanske måttlig.....
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måttlig var ordet, och jag sparar med förtjusning mitt tårtätande till den dag JO kommit med sitt avgörande i bostadsbidragsfrågan :o)

   Radera
 3. Yes, jag känner igen det där. Under mina 25 år i branschen (djurförsäkring visserligen, men ingen större skillnad)var förenkling min ledstjärna, allt från språket i brev till skaderegleringen.Ibland behöver man väcka dem som sover. Plocka ut någon av de knasigaste frågorna och fråga när du är på plats om de verkligen har någon nytta av ditt svar på den.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. All heder åt dig!! Du borde extraknäcka som förenklingskonsult och därmed göra samhället en jättetjänst!

   (Samtidigt som du skulle ta blodigt betalt för jobbet förstås, hehe! För så gör ju konsulter. Har jag hört. Ofta.)

   Radera
 4. Heldagsarbete med andra ord! Det är fan inte klokt! Har sagt det förr och säger det igen.

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!