lördag 1 december 2012

Lilla jul 2012


VINTERN KOM ONÖDIGT plötsligt i år. Grönt gräs till julafton var det sagt, och vad hände med det? Fortsätter det så här finns det risk för att jag inte lyckas ta mig in i ”Rucklet” när jag återvänder från re­ha­bi­literingsutredningen, för infarten och gårdsplanen lär knappast skotta sig själva i min frånvaro :o/

Men den dagen, den sorgen. Idag är det Lilla jul här i Finland och jag har haft prominent besök av Lilla A:s storasysters vovve, en åländsk­född chihuahua. Voilà, mina vänner, mademoiselle Blanca:


Eftersom det varnas för riktigt kalla nätter framöver har jag idag tagit det säkra för det osäkra och burit in både oliv och rosmarin från Glas­palatset. Båda var i och för sig noggrant vinterombonade, men blir det alltför många minusgrader är risken ändå stor att det går åt pipan.

Själv fryser jag som en hund av modellen här ovan, så nu blir det fyr i braskaminen och en mikrotinad middag intagen in splendid solitude un­der filten i soffan framför spisen.

Glad Lilla jul på er, alla och envar!

2 kommentarer:

  1. Just ja ni firar lilla jul,så skulle det vara allt är så mycket på riktiga julen.Jag har då inte ens tagit fram nå adventssaker än.Känner inte för det.Snö har vi fått idag så det räcker.Kramar

    SvaraRadera
  2. Lilla jul har jag aldrig hört talas om, förrän jag läster det i en annan finsk blogg idag!
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!