tisdag 27 november 2012

Gud, giv mig styrka ...

 

Telefontid med borreliadoktorn.

Författande av bemötande till JO av FPA:s nyligen inlämnade utredning (?) om beräkningarna av det allmänna bostadsbidraget *suck!*

Utbyte av X antal mejl med planeraren på det rehabiliteringscentrum jag är på väg till nästa vecka.

Telefonsamtal till Åbo universitets centralsjukhus för att under seriös språkförbistring flytta klockslaget för ett läkarbesök. Det gick förstås inte. Besöket blir istället framskjutet med en hel månad *suck!*

Författande av bemötande till JO.

Bilbesiktning och besked om att höger drivknutsdamask ser ut som en schweizerost *suck!*

Besök på närbelägen bilverkstad för att boka tid för damaskbyte *suck!* Vete fan var slantarna till den fakturan ska komma ifrån :o/

Utbyte av ytterligare ett antal mejl med rehabiliteringscentret.

Bokning av flyg t/r Turkugrad (dvs Åbo) *suck!* Det är billigare med en vecka på Kanarieöarna.

Författande av bemötande till JO.

Telefonsamtal med sekreteraren på medicinska polikliniken för att få en faktura för ett oanvändbart läkarintyg makulerad.

Författande av bemötande till JO.

Skifte av plats på vänster bakdäck och höger fram, som de vid be­sikt­ningen upptäckte inte satt i rotationsriktningen *suck!* Så blir det när man inte gör däckbytet själv *dubbelsuck!*

Allt detta före kl. 12, och nu fortsätter dagen med ...

fortsatt författande av bemötandet till JO.

Jippi!

Not.

4 kommentarer:

 1. Det var många suckar, men hur i hela fridens namn ska du orka med allt elände? Jag har nog inte träffat någon som kommit så mycket i kläm, det tycks ju aldrig ta slut.
  Jag vill att du ska få någorlunda julfrid, håller tummarna för att det ska reda ut sig snart.
  Hoppas det gick bra med kompisens pojke.
  Idag har jag polerat alla koppparsakerna, det tog 3 timmar, sedan polerade jag mina köksfönster och bytte gardiner.Känner mig nöjd och ganska trött. Ska ner och sätta upp benen på fotpallen och titta en stund på tv.
  Stora kramen Nina, du vet att vi tänker på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, det är väl tur att jag från början är magerlagd till konstitutionen, för än så länge sitter jag inte totalfast i skruvstädet. Jag kan faktiskt vicka på axlarna lite fortfarande ;o)

   Mycket till jul blir det knappast i år, för tid till förberedelser blir det inte mycket av. Vill det sig illa återkommer jag från rehab.centret först den 18:e och sen är det inte många dagar till godo. Men jag är ju, som bekant, ingen stor vän av ståhej runt årliga högtider, så skadan är måttlig :o)

   Pojken klarade sig med blotta förskräckelsen och ett par smärre blessyrer i huvudregionen. Men det kunde ha gått riktigt, riktigt galet, och än en gång är det bevisat att det inte är någon garanti för liv och lem att man befinner sig på en skyddsväg när man korsar en gata. Min egen mamma klarade sig mindre bra den gången hon råkade ut för detsamma. Frakturer på bäckenet, krosskador på mjälten och lite annat smått och gott blev utdelningen i det fallet + sex veckor på sjukhus, om jag minns rätt.

   Fåtölj, fotpall och tv är ett säkrare alternativ ;o)

   Radera
 2. Ja, ditt inlägg idag är nog livet i ett nötskal.Man kanske kan komplettera med en liten sol på några ställen för att inte vara alldeles orättvis. Men ska du på rehab? Det har jag bara positiva erfarenheter av. De som arbetar där brukar ha både större kunskaper och förståelse än vad många läkare har.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol? På Åland i november?! *ruskar på huvudet, förundrad över hur "utbölingars" positivism tar sig lustiga uttryck*

   Japp, jag ska på rehab, eller snarare rehabUTREDNING. Äntligen. Första förordandet av en sån daterar sig till början av 2009, så med bara några månader till godo innan fyraårsstrecket är nått är det sannerligen hög tid att det blir av. Så idag ska jag förhandsifylla blanketter. Många blanketter. LÅNGA blanketter.

   *suck!*

   ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!