onsdag 29 maj 2013

Födde

FÖRSTA FRUKTEN AV årets sådd skördades igår: en rund och helt per­fekt rädisa, utan minsta tillstymmelse till skorv eller insektsangrepp. Det ser ut som pallkragsodling är modellen!


Sådd: 3 maj 2013
Skördad: 28 maj 2013 kl. 14:38
Uppäten: 28 maj 2013 kl. 14:40

6 kommentarer:

 1. Grattis! Det var snabbt! Har den stått ute eller i glaspalatset?
  Här har vi ju just ersatt trädgårdslandet med odlingslådor, så jag hoppas ju på fina skördar nu...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina rädisor, och allt möjligt annat, är sådda utomhus i pallkragslådorna, som varit täckta med ramarna som jag spände fiberduk över. Somt har grott och börjat växa riktigt fort, annat inte. T.ex. morötterna verkar ta god tid på sig. Men squashen, som jag förkultiverade inomhus, växer så det knakar!

   Pallkragsodling ska definitivt få bli min melodi i fortsättningen. Till nästa år lämnar jag bara kvar kryddlandet och jordgubbslandet av frilandsmodellen.

   Radera
 2. Ber att få gratulera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tackar! ... sa den stolta "modern" :o)

   Radera
 3. JAg har inte sått rädisor på flera år. De blir alltid konstiga på något vis. Blir förstås sugen när jag ser din, som kunde platsa i en engelsk trädgårdstävling.Jag satsar mer och mer på lådor och krukor och tunnor. Se mitt inlägg idag. Det är den senaste lådan.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag har inte heller fått några bra rädisor förut! Antingen har de grott sk*tdåligt eller så har de blivit skorviga, träiga och fulla med maskgångar. Det här är första gången jag faktiskt kunnat skörda rädisor som ser ut - och smakar - som det är tänkt!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!