fredag 14 juni 2013

Pionpippi!

SISTA ANHALTEN PÅ min och S:s nyliga finlandsresa var träd­gårds­fö­re­ta­get Pionien koti i Taivassalo. Pionien koti – Pionernas hem på svens­ka – är ett veritabelt Eldorado för pionfantaster! Pioner, pioner och ännu mer pioner, av alla upptänkliga sorter och prisklasser. Wow, liksom!


Jag hade ledigt kunnat fylla en mindre släpvagn med plantor, men eme­dan kassan är mager fick jag inskränka mig till en. Planta alltså, inte släpvagn. Eftersom det sedan tidigare redan finns röd, rosa och vit pion på gården valde jag nu en gul, 'Garden Treasure'.


Men oj, som jag hade velat ha råd med en till ... Den här, 'Green Halo', är bara för häftig, så till nästa år måste jag försöka spara till inköp av en sån. Som tur är har firman webbshop också och man kan även be­ställa i förväg och göra reservationer.


En bra bild av denna ostyriga, ovanliga pion hittade jag på Allt om träd­gårds webb. Klicka HÄR.

6 kommentarer:

 1. Jag älskar dem alla! och lupiner, bondrosor, violer, syrener... lycka lycka :)

  SvaraRadera
 2. Hej

  Oj vad pioner. Hade det varit en text utdraget från Mästerdektektiven Ture Sventon så hade pioner blivit spioner...haha...då hade hela inlägget fått annan innebörd. Ja detta var ju då min dåliga humor.....hehe

  SvaraRadera
 3. Oj då, gula pioner brukar alltid vara så dyra. Jag har ryckt i dem flera gånger på plantskolorna men alltid hejdat mig på grund av priset.Men de är verkligen vackra!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjo, 'Garden Treasure' låg förstås i en annan prisklass än en vanlig, röd bondpion. Men den var inte lika dyr som 'Green Halo' i alla fall. Och klart billigare än en som jag glömt namnet på, som kostade 145 euro! Eller var det till och med 195..? Jo, det var det nog.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!