lördag 28 september 2013

Hämta andan lite

MIN FÖRKYLNING/LUFTRÖRSKATARR FIRADE tvåveckorsjubileum igår och i fjorton långa dagar har jag gått på knappt styrfart. Inget har blivit gjort hemma och ännu mindre ute på ruckelgården. Jag har gjort mina fyra timmar/dag på bibban, men resten av dygnets timmar har jag hostat, snorat, hostat ännu mera och vilat, vilat och åter vilat. Det tar på en gammal och sliten att åka på en sån här rejäl infektion :o/

Inte har jag städat.
Inte tvättat fönster.
Inte bäddat rent.
Inte bakat, faktiskt knappt lagat mat.
Inte gjort ett handtag i trädgården.
Inte varit social.
Inte har jag, allt vilande till trots, sovit tillräckligt heller.
Och inte har jag bloggat. Orken har helt enkelt inte funnits.

*host-host-host-HOST*

Om ni inte märkt det förut, så kan jag meddela att hösten här. Det är den nämligen när Ruckelhäxan plockar fram ullgarn och stickor. Garnet är King Coles ”Merino Blend”, som på mina nya favoritstickor från Knit Pro ska bli en riktigt ullig, gullig och värmande sjal till vintern. Stickorna är såna där moderna rundstickor där man kan alternera längden på själva kabeln. Helt suveräna!


Utomhus skulle det finnas hur mycket som helst att göra. Det finns frön, lökar och plantor som borde i jord och ovanpå det blev det efter granfällningen en hiskelig massa ved som måste huggas. Hur jag ska lyckas klyva de grövsta stamdelarna, upp till 50 cm i diameter, är ett hittills olöst problem. Med min manuella vedklyv, Klyven Klas, går det i alla fall inte.


Så här i slutet av september har mitt för året nya rådhusvin övergått i sin allra vackraste, röda skrud. Kan ni föreställa er hur häftigt det kom­mer att bli om X antal år, när vinet täckt in hela den döda lärk­stam­men? Det kan jag! Gud, så tjusigt det kommer att vara på höstarna :o)


Och som sagt, så har jag ved att ta hand om. Mycket ved. Hoppas att Knuts löfte om att inkommande vecka börja bygga vedförrådet håller streck, för annars vet jag inte ens var jag ska förvara alltsammans, om jag nu mot förmodan får allt upphugget :o/


Någon utlovad översättning till svenska av bitr. JO:s senkomna beslut har det inte dykt upp ännu. I och för sig inte direkt oväntat, eftersom jag inte ens fått svar på mina senaste frågor. Inte heller Försäkrings- och finansrådgivningen har bevärdigat mig med någon respons i ären­det med den kufiska premiebefrielsen. Och för Aktia tog det 43 dagar, och att jag upprepade samma fråga angående min livförsäkring inte bara en utan två gånger, innan jag till slut fick den information jag ef­terfrågade.

De har lustiga rutiner på detta gigantiska försäkringsbolag, det måste jag säga. Man får skriftlig korrespondens från en handläggare, som på ett bifogat svarskuvert uppger sig själv som mottagare. Lustigt nog går samma handläggare fyra dagar senare på moderskapsledighet och försvinner på obestämd tid ur systemet. Men ur samma system plockas inte personens mejladress bort. Det kodas inte ens ett från­varo­med­de­lande, så att den som försöker få kontakt blir upplyst om att mot­tagaren är oanträffbar.

Märkligt, men föga förvånande.
Numera finns det nämligen inte mycket som förvånar mig.

4 kommentarer:

 1. Åh, vad det ser mysigt ut med stickningen! Du visar väl resultatet när sjalen är färdig?
  Jag håller fortfarande på med mina mormorsrutor, ska så småningom bli en barnvagnsfilt till barnbarnet, som väntas i februari! Virkar du, eller syr, ihop mormorsrutorna?
  Ha en skön helg och krya på dig!
  Monica

  SvaraRadera
 2. Himmel så mycket ved du kommer att få stapla när den bliver kluven. Jag hoppas att du känner någon snäll herre som kan hjälpa dig med de gigantiska kubbarna.
  Hösten är på framfart även hos oss, jag har städat bort alla sommarkläder och plockat fram höst och vinterpaltorna + skorna.
  Jag har även laddat med lite böcker att ta till nu när det mörknar på kvällarna. På sybordet ligger en trave jeans som ska läggas upp, :( både mina och C:s, urtråkigt.
  Även jag ska plocka fram stickkorgen, en ny mössa och halsduk vill jag sticka.
  Det låter besvärligt med din luftrörskatarr, hoppas den ger vika snart.
  En stor kram i från oss båda
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Ja tyvärr så är hösten här, regnigt å hurvigt grå, Du skulle haft en sån klyv som jag har då hade det varit lätt. Känner du ingen som kan låna dig en ?Det är tur att det finns stickning att syssla med när det är grått å trist , Krya på dig kramar.

  SvaraRadera
 4. Trist med sega envisa förkylningar!Jag pysslar också med ullgarn. Nu blev du allt förvånad. Under mina dagar i hamnen har jag hunnit virka fyra (4!) tomteluvor.Vår grannfrusom är i min ålder och änka sedan några år lånade vår vedklyv och körde fast nästan direkt. Hon försökte på alla sätt men klabben satt fast. Då kommer en av husets tidigare ägare på besök. Hon närmar sig 85 men frågade direkt om hon skulle hjälpa till. Och vips så var klabben lös i två delar. Vad vore världen utan gamla tanter!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!