söndag 1 september 2013

Same, same but very much different

DET HADE GÅTT mer än tjugo år sedan S och jag var på krog till­sam­­mans. Efter gårdagen – då vi i ett förvirrat ögonblick av spontanitet, li­ka okaraktäristiskt för båda, valde att bryta trenden – var vi rörande eniga om att det hade varit helt okej med trettio. Eller rentav fyrtio.

På krogen således inget nytt under solen. Eller jo, förresten. Mognads­mäs­sigt har jag avancerat från att kunna vara mamma åt övriga gäster till att numera kvala in som teoretisk mormor, och hur kul är nu det på en ska­la?

Nåväl, nu kan jag åtminstone säga: ”Been there, done it.” Men var det värt det? Näpp, inte på en fläck. Slutbetyg (för mat, miljö, pris­ni­vå i re­lation till prestation, service och stil samt helhetsupplevelse):


Men för sällskapet, som bestod inte bara av S utan även P:


Dessutom förser väl nagellacket de kommande dagarnas träd­gårds­ar­be­te med en viss glamour och det är ju alltid något :o)

7 kommentarer:

 1. Nej, restaurangbesök har en tendens att kosta för mycket, det är sant!
  Men här i Höllviken samsas alla generationer på krogarna, så för gammal behöver man aldrig känna sig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju trevligt, så som ni har det i Höllviken :o)

   Men efter detta nedslag i verkligheten undrar jag verkligen hur dagens unga vuxna har råd att springa på krogen i princip alla veckoslut. Var tar de pengarna ifrån?! För de nöjer sig ju dessutom sällan med en bit mat och ett eller ett par glas vin.

   Radera
 2. Något restaurangbesök finns inte inom synhåll, men jag kanske skulle köpa en flaska nagellack idag. Om inte annat så för att dölja de mindre vackra trädgårdsnaglarna.Såg en bit av en film om gamla stjärnmodeller igår och de flesta var fortfarande snygga och fräscha.Man borde kanske lägga ner några minuter till på sitt dagliga utseende för eget välbefinnande.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer inte ofta att jag lackar naglarna, men när jag gör det känns det verkligen überlyxigt. Vad jag däremot upptäckte på lördagen, var att det inte är särskilt lyxigt med en mascara som har ett tiotal år på nacken. Att pressa blod ur en sten är som bekant ingen lätt uppgift :o/

   Personligen kan jag inte sikta in mig på att lägga några minuter till på mig själv. Det handlar mer om att göra det alls. Kanske kunde jag gå ut lite löst och börja med t.ex en hudkräm i plytet ..? Man ska ju inte lägga ribban för högt ;o)

   Radera
 3. Jag kan inte låta bli att dra på smilbanden. Tant Nina och Tant S på krogen! I Mariehamn?? Drog ni en runda via Stadshusbacken eller dito anläggning för ett litet hyss på hemvägen också? Som förr i tiden? ;)

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nä, stadshusbacken hoppade vi över. Det var skrattretande nog som det var ;o)

   Radera
 4. Es Castell. Restaurante på bereget i capdepera. Färsk tonfiskkotlett lätt grillad för mig, pastakuddar i form av hjärtan för A. Inga som helst klagomål!! Återkommer med bilder.
  Mallorcaresenären.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!