lördag 7 september 2013

Om att gå från tanke till handling
... efter en stunds eftertanke

HAR MAN INTE att göra, så får man att göra. Det här borde ha gjorts redan hösten 2005, för åtta år sedan. Nu blev det gjort, onsdag och torsdag under veckan som gick.

Den här lilla skogsavverkningen är den största nyheten sedan senast. På ”stubbarna”, de små och behändiga på cirkus 3,5-4,0 meter, är det tänkt att vildvin, humle och/eller andra klätterväxter ska få svänga sig upp.

En mindre nyhet är, att min laptop är obrukbar i sitt nuvarande skick och att det inte blir någon ny så där i rödaste rappet precis. Självaste datorn skulle jag kanske med blod, svett och några deciliter tårar kun­na finansiera. Men hälften av min nuvarande kringutrustning och mjuk­vara skulle inte fungera med nya Windows 8, så då får det för tillfället vara.

Istället har jag dammat av min lika uråldriga, stationära dator, så hahahaa, lättvindigt blev ni inte av med kärringen! Och som jag nu varit rysligt handlingskraftig den senaste veckan, både med träd­fäll­ning och datorinstallation, så slog jag dessutom till igår och författade ett litet brev till vår allra käraste JO här i republiken Finland.

Så varför nu det då? Jo, ser ni, när det hunnit gå tre månader (ja, må­na­der, inte veckor) sedan min hövliga förfrågan om hur behandlingen av mitt klagomål fortskrider utan att jag sett skymten av någon res­pons, då har jag börjat bli mer än en smula irriterad. Eller nä, för­res­ten. Höggradigt ilsken är mer med sanningen överensstämmande.

Fast inte räknar jag med någon feedback nu heller, och hur det över­huvudtaget kan finnas någon som fortfarande har något som helst förtroende kvar för staten är mer än jag kan begripa.

5 kommentarer:

 1. Himmel och pannkaka vilket jobb du har gjort, men det blir säkert fint när all ved och ris är borta. Vi sparade också en stubbe på 2 m när vi fällde våran gran, den är nu övervuxen med både murgröna och kaprifol. Så dina båda stubbar är säkert övervuxna om ett par år.
  Roligt se att du lever, hade faktiskt inte räknat med att du skulle försvinna.
  Ha en skön kväll Nina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nånå, inte är det ju jag som gjort något större jobb inte! Första granen kom ner onsdag e.m. efter att jag kommit från "jobbet" på bibban, så då kunde jag i och för sig vara med och släpa ihop granriset i prydliga högar.

   Men dag två anlände skyliften redan före åtta på morgonen och jag skulle iväg till nio. Därmed bestod min insats inte i något annat än ivrigt påhejande när gran nummer två fick stryka på foten för sågen. Sen smet jag hem tre timmar senare (det är 2 minuters gångväg, hehe!) för att kolla hur det avancerade. Döm om min förvåning, när jag fann gården tom på både folk och ris! Det var t.o.m. krattat runt "stubbarna", så jag har som sagt inte själv arbetat ihjäl mig :o)

   Sicken tur att jag har min gamla, stationära dator att tillgå, för annars hade det varit totalkatastrof! Kanske inte för er andra i bloggrymden, men för undertecknad själv. Men nu ser det ut som jag kan hänga med ett tag till. Peppar, peppar, bör jag väl säga, för man vet aldrig när det kraschar ...

   Radera
 2. Jisses vilka mastodontträd! Det måste ha blivit ett jättestort tomrum i luften efter dom...
  Men så mycket sol och luft det måste komma ner i din trädgård!
  Det var roligt att se lite av omgivningen kring din trädgård, jag har alltid trott att ditt hus låg mera ensligt!
  Ha en fin söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Att heja på andra som arbetar är också ett jobb, hahaha. I Trosa, där jag bodde förut fanns det en brädgård som hade en prislista på väggen, ett ordinarie pris och ett lite dyrare om kunden själv skulle vara med och komma med goda råd.Håller tummarna för att "gamla" datorn inte ska krascha! Vi vill ha dig med här i cyberrymden. Och apropå dålig respons från myndigheter. Jag har under senaste månaden skickat tre mail till vår kommun med seriösa frågor men inte ens fått bekräftelse på att de är mottagna trots att jag bad om det.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. OJ! Var stog dom träden det kommer att bli väldigt ljust på din gård efter den röjningen.Kram

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!