fredag 4 oktober 2013

Vinterhalvårets första!

DET KAN INTE hjälpas, men jag är faktiskt kär i den här sjalen trots att jag gjort den själv. Rätstickad i mjukaste mjuka merinoull på ett nummer för stora stickor är den och blir på så vis extra följsam och fjäderlätt. Av färgsättningen blir jag på gott humör, även om basfärgen är grått. Eftersom jag inte mätt den ännu, så vet jag inte hur stor den är. Men att den är väl tilltagen, det vet jag :o)

Den här blir det nog svårt att skiljas ifrån, men att den ska säljas är jag rätt så övertygad om.


Men idag byter jag fokus. Idag måste jag iväg och handla virket som behövs för bygget av vedförrådet. Stickare eller snickare, det är väl hugget som stucket, haha? Trevlig helg på er!

9 kommentarer:

 1. Hej Nina. Jättefina färger i din sjal, samt bra modell. Du är då flitig med stickorna.
  Ska du själv snickra???? om du ska, så är jag då inte förvånad. ;)
  Lycka till / Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nädu, vi kan nog inte påstå att jag har varit särskilt flitig med varken stickor och virknål på bra länge! Faktiskt inte på hela sommaren, när jag tänker efter. Men med kylan och höstmörkret återkommer handarbetslusten - och naturligtvis pga at trädgårdsarbetet avtar.

   När det gäller snickrandet ska Knut åtminstone få ta på sig resandet av själva stommen. Sedan är det väl inte omöjligt att jag ställer mig vid kapsågen och spikar upp brädfodringen själv. Det är ju inte direkt svårt och då känns det idiotiskt att betala timpenning åt någon annan för att få det gjort.

   Radera
 2. Jag är urusel på handarbete så jag varken kan eller vet något om garn, men i förrgår var jag på Hemse Torgdag och en väninna och jag gick in i syberhörsbutiken. Gissa om jag blev chockad av priset på ett nystan av nån extra fin ull - var det kanske merinoull, eller finns det ännu värre!? I vilket fall som helst blev jag tacksam över att jag inte ägnade mig åt den hobbyn! Ull verkar vara ännu dyrare än virke!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, det är inte gratis med ullgarn, det känner alla vi handarbetstanter väl till. Men jag köper sällan garn på fullpris, utan väntar helt enkelt tills det är kampanjer. Som nu t.ex, när man kan köpa Drops "Baby Merino" med 25 % rabatt. Plus att jag finansierar materialinköpet med den ringa, men dock, försäljning av mina färdiga produkter jag har i min on-linebutik på Etsy. På så sätt går det runt och blir t.o.m. ett litet plus ibland :o)

   Radera
 3. vilken fin sjal. Kan du skriva ihop en liten beskrivning om hur du gjort den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :o)

   En beskrivning? Tja, varför inte? Jag ska se när jag får en stund över, så ska jag försöka knåpa ihop en.

   Radera
 4. Skitsnygg!! Har du satt något pris på den ännu?

  /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så najs att du gillar den, för kombinationen av färger är ju kanske inte den allra vanligaste.

   Något pris har jag t.v. inte funderat på. Det finns fortfarande några trådändar att fästa, så jag ska ta det under övervägande medan jag ägnar mig åt det tråkgörat. När nu det blir gjort, eftersom jag startat en ny sjalstickning, som är mycket roligare än att ägna sig åt finish på något som egentligen är färdigt ...

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!