fredag 20 december 2013

Det tar sig på slutrakan

2013 HAR VARIT ett besvärligt år på många sätt och vis, men nu, pre­cis på sluttampen, verkar det som flytförmågan ökar. Igår fick vi äntligen, efter en dryg månad av pirrig ovisshet, det efterlängtade beskedet: Lilla A har antagits som en av finländska Rotarys ut­by­tes­stu­denter för läs­året 2014-15.

Vart det bär av är ännu öppet, men stort grattis till ungen min! Det kom­mer att bli ett år som ger henne massor med erfarenheter och min­nen för livet, oavsett om det blir Italien, Frankrike eller Spanien :o)


Sen måste jag tillstå, att det känns mycket konstigt att fr.o.m. idag se sin egen bok till försäljning hos Adlibris, CDON m.fl. Lite overkligt, för att ut­trycka det i små bokstäver. Och att det dessutom bara rasslar in bibliotekslån via Elib är minst lika fascinerande. Min bok ..? *ruskar på hu­vu­det*


Ikväll tror jag tammetusan jag ska fira både det ena och det andra med att tillåta mig ett glas rött, oberoende om det erbjuds sällskap till detta eller ej.

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Man får gratulera å det varmaste. Så härligt när det börjar hända positiva saker. Surfa vidare på vågen och njut av det.
  De allra vänligaste hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surfning är inte min idrottsgren, så det lär knappast bli särskilt länge jag håller mig kvar "på toppen" - men jag njuter av utsikten så länge det varar ;o)

   Men allra, allra gladast är jag för Lilla A:s räkning. Att på det här viset beredas möjlighet att i ett helt år vistas utomlands, växa som människa och lära sig massor om en annan kultur och ett nytt språk är en stor ynnest.

   Radera
 2. Vad kul nu är det bara att planera för nästa bok.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jopp, kul är det. Men den där uppföljande boken skymtar inte ens borta vid horisonten ännu. Det är fortfarande för mycket strul i tillvaron för att jag ska finna skrivro :o(

   Radera
 3. Grattis till både det ena och det andra! Jag kollade om biblioteket i Skellefteå hade din bok och det hade dom. Nu håller jag tummarna för att skellefteborna upptäcker hur kul den är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, vännen min!

   Vad beträffar den skellefteska utlåningsstatistiken så får du gärna lobba lite, du som träffar folk både titt som tätt. Men med tanke på att boken nu på ett dygn lånats ut digitalt lika många gånger som på c. tre månader när den utkom som pappersbok 2012, så lovar det ju gott :o)

   Radera
 4. Jag grattar så klart er bägge två. A kommer säkert till ett ruskigt varmt ställe och du måste naturligtvis åka dit för att kolla upp så att allt är bra med henne...
  Stora A Kantarellgurun.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker i preciis samma banor som jag hör jag! Och visst är ju italienska ett vackert språk, inte sant?

   ;o)

   Radera
 5. Så roligt att det går så bra för dig på alla sätt! Och din "lilla unge" är flygfärdig och redo för Världen! Nyttigt både för mor och barn att släppa taget lite...
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet är som bekant nära beslätat med en lång berg-och-dal-bane-tur; ibland går det neer och sen går det uuUPP. Tråkigt blir det sällan.

   Tagsläppning är min starka sida. En annan har blivit vis av egen erfarenhet, om man så säger.

   Radera
 6. Things are looking up! Och så roligt för din dotter att få den chansen! Mamma glad också!
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Grattis till er båda! Hoppas det goda slutet på det här året följer dej in i det nya också! Det är du tammefan värd!

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!