söndag 22 december 2013

Nästan hundra

DET VAR EXTRAPRIS på blandfärs. Det blir ingen skinka i år, det blir köttbullar. Men inte särskilt traditionella, för smeten smaksatte jag med vitlök, cayennepeppar, stötta korianderfrön, mald spiskummin och finhackad persilja. För att få mina bullar likstora använder jag ett rost­fritt kaffemått :o)


Imorgon är det redan da’n före da’n, men i ”Rucklet” är det inte mycket julstämning. Lilla A jular hos sin pappa i år, så jag nöjer mig med en skål clementiner, en påse åländska äpplen och mina köttbullar. Inte mycket Kirschsteiger över den här julen inte :o/

Men om någon därute har ett hjärta som svämmar över av julig väl­vilja: gå gärna in på Elib och skriv en recension och/eller betygsätt min bok, eftersom böcker med omdömen har mycket större chans att lånas ut. Mer än så önskar jag mig inte i julklapp.

8 kommentarer:

 1. Din julklapp är klar; recensionen är skriven!
  Vilka otroligt fina köttbullar! Dom får mina att se ut som om en treåring gjort dom!
  ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemligheten ligger i kaffemåttet. Med det som hjälpmedel är det busenkelt att få till hur många likadana köttbullar som helst!

   Tack för julklappen, kära du! Fast jag vet förstås inte var och när den kommer att synas, men det visar sig förmodligen så småningom.

   Radera
 2. Vilka köttbullar, så smart tänkt! Jag skall med glädje recensera boken när jag fått tag på den vill säga. Önskar dig en God Jul , må dina köttbullar aldrig sakna rödkål och må glöggen vara stärkande!
  De allra juligaste hälsningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doppar man måttet i kallt vatten mellan varje smetpressning går det lätt att skaka smeten ur måttet också.

   Dessvärre lär bullarna få klara sig utan rödkål, för nån sån har jag inte lagat. Men en mugg glögg ska jag väl nog få till åt mig själv imorgon kväll. En med bas av hemlagad fläderblomssaft från ifjol tror jag det får bli.

   GOD JUL!

   Radera
 3. En liten inlagd sillrumpa som förrätt vore kanske inte helt fel men troligen kommer du att må bättre efter jul än vad många frossare kommer att göra.
  Det där med kaffemåttet var ett bra tips och det ska jag komma ihåg till nästa gång jag står där och rullar bullarna.

  Nu väntar jag bara på att lagen till sillen ska kallna där ute på bron så att jag kan gå och lägga mig. Sillsalladen är klar i en skål och kommer att må bra av att dra ett dygn och lite till. Det är för övrigt den julrätt som jag inte kan undvara. Den och vispad grädde till.

  I går ville barnbarnen in på biblioteket när vi passerade där (dom lånar böcker lassvis och tar vant en vagn med korg för att lägga i sina böcker) och då passade jag på att fixa ett lånekort till mig själv (har inte lånat på biblioteket sen bokbussen slutade gå här) och frågade efter din talbok. Dessvärre hade dom inte fått in den ännu, trots att det stod på nätsidan, men den vänliga bibliotikaren trodde att den snart skulle komma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag närde en tanke om att laga en sats av Peder citronsill, men nu inser jag att det inte blir av. Däremot ska jag ikväll ställa in risgrynsgröt på baddning i ugnen över natten. Då kan jag börja min julafton med en stor tallrik av den. Det är inte illa det heller!

   Ljudboken släpps inte förrän den 6.1, så det är lite märkligt att biblioteken kan se den redan. Märkligt är det också, att det på e-bokens sida t.v. inte syns någon recension från Monica.

   GOD JUL!

   Radera
 4. Hejsan

  Inne och vill önska en GOD JUL

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!