SILL, SILL, MIN älskade sill ...
hör liksom myggen sommaren till!
Med detta mitt inlägg jag erbjuder eder
godaste sillen, receptet från Peder.
Purjo och rödlök och en knippa dill,
och pricken på i: citroner därtill.
Du behöver:
c. 400 g avvattnade sillfiléer för inläggning
1 tunnskivad purjolök
1-2 finhackade rödlökar
2 msk finhackad färsk dill
8 kryddpepparkorn
2,5 dl socker
saften från 3 rejäla citroner
Blanda sockret och citronsaften. Skär sillen i lämpliga munsbitar. Blanda alla ingredienser i en bunke och flytta över hela härligheten till en lämplig burk. Häll på lagen, skruva på locket och låt sillen stå i kylskåp minst 2 dagar, gärna lite längre.
Detta är utan tvekan mitt eget absoluta favoritrecept på sill, alla kategorier!
Det provar jag till midsommar!
SvaraRaderaKram
Kerstin
Tack för receptet, det ska jag prova!
SvaraRaderaKram, Monica