torsdag 23 januari 2014

Bottenskrap

JAG ÄR VERKLIGEN och krafsar i botten på mitt förråd av restgarner nu. Men även om det börjar sina så finns det fortfarande material så det räcker till något användbart. De senaste dagarna har t.ex. re­sul­te­rat i tre par ”fritt formulerade” tumvantar. Det betyder att jag kört utan mönster och att det fått bli vad det blev.


Den här omgången stickade jag ”riktiga” tummar, sådana där med en kilformad ökning längs handloven, och så lämnade jag bort ribb­stick­ning av muddarna. Den här modellen, med uppläggningsvarv + 1 varv avigstickning innan slätstickningen tar vid, är i mitt tycke både elegan­tare och bekvämare.

Men hur är det med er andra ..? Har vinterkylan samma kreativa effekt på er också?

8 kommentarer:

 1. Den där vanten längst till höger är ju urfin! Det är ju inte klokt vad du hinner med! men vist är det skönt att vara inne och handarbeta, när det är så här kallt!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hinner och hinner, ett par vantar utan desto mer kringelikrokiga mönster är ju inte direkt något jätteprojekt väl? Och runt, runt framför tv:n på kvällen går ju på ett kick. Till och med tumeländena går fort nu, efter att jag lärde mig sticka smårunt på låång rundsticka :oD

   Radera
 2. Ja, om du nu räknar bära in ved och bära ut vatten som kreativt....Krääääks på vintern. Fast den är bättre än förra gången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem f*n kräks inte på vintern, när den kommer preciis när man börjat tänka att det snart blir vår? Kånka ved och vatten kanske inte kvalar in så högt på kreativitetsskalan, men du har å andra sidan fyllt din kreakvot under sommarhalvåret ;o)

   Radera
 3. Jaa här stickas det yllekalsonger. Som ska till Jukkasjärvi där dom har över 40 grader kallt. .Här har det varierat mellan 17 å 30, idag har vi bara 7.Kram

  SvaraRadera
 4. Åhå, du stickar underkläder? Då måste det säkert vara ett jättejobb, med småsmå stickor och tunt garn. Huvva ...

  Tack och lov har vi inte noterat några djupdykningar ner till -30° ännu. Och jag hoppas de uteblir. Verkligen!

  SvaraRadera
 5. JA, nu var du riktigt rolig!! Inte ens det gråa vädret kan ha någon inverkan på min obefintliga kreativitet när det gäller garner och tillhörande redskap. Och jag arbetar för fullt med att försöka sudda bort påskdukens alla påtryckningar i min hjärna men det blir nog inte lugnt förrän jag har sytt några stygn i år också.Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du och din påskduk. Det har nästan utvecklats till ett årligt återkommande nöje, att få veta om du fått dit ditt årliga stygn ;o) Snacka om att man bloggat rätt länge vid det här laget när det blivit så!

   Kreativ kan man ju vara på andra sätt än med virk- eller sticknålar och garn. Och vad vet jag? Du kanske ivrigt bygger på Ölands egen motsvarighet till ishotellet i Jukkasjärvi eller snidar vandringskäppar av knotiga tallstammar. Möjligheterna är oändliga :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!