tisdag 7 januari 2014

”Skit händer”

JAG HADE TÄNKT blogga lite idag, men det tycker inte Google att vi ska få göra. I alla fall inte med foton i inläggen och inte ända sedan igår morse.

Om jag försöker infoga en bild dyker det upp en pop-up-ruta med Googlelogon och den hurtiga uppmaningen – på svenska, faktiskt – att logga in för att få åtkomst till onlinelagringsutrymmet.

Klickar jag i den rutan på ”logga in” öppnas visserligen en ny pop-up-ruta där det går att skriva in sitt lösenord en gång till, men den som därefter dyker upp är helt blank. Sen händer ingenting mer. Och inte går det att blog­ga bilden från Picasa heller, dit det för all del utan pro­blem går att ladda upp foton.

Så det blir inget idag. Ja, åtminstone inte det jag tänkt blogga om. Nåväl, lika bra är väl det, för jag borde ändå per omgående ta itu med att tillverka Lilla A:s sjuttonårsdagstårta, så att den hinner safta till sig till eftermiddagkaffet :o)

PS. Av dagsnoteringen om 164 e-bokslån av ”60+ och singel” sedan 19 december noterar jag, att inte ett enda gjorts på ett finlandssvenskt bibliotek, vilket är en smula förvånande. Det tycker jag, eftersom bloggen har ett stort antal läsare från den gruppen.

Vad som också är lite lustigt är, att den största gruppen bland lån gjorda i Sverige, drygt 13 %, är i norrländska bibliotek. Beror det på det eviga mörk­ret i dessa trakter den här årstiden eller att norrlänningar är mer hu­mo­ris­tiska än övriga svenskar – eller har mina norrländska bloggbekanta helt enkelt ägnat sig åt marknadsföring så det står härliga till..?

10 kommentarer:

 1. Jag vet inte om det handlar om samma sak men för något år sedan hade jag tydligen fyllt mitt "bildkonto" och får numera minska ner mina bilder ordentligt för att kunna lägga in dem. Ibland påverkar det trist nog bildkvaliteten också.
  /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njä, jag skulle inte tro att det är det som är problemet. På min Picasasida står det nämligen så här: "Du använder just nu 0 MB (0%) av 15360 MB." Vilket i och för sig är rätt märkligt, eftersom jag efter flera års bloggande här plenty med bilder sparade där.

   Det är väl som vanligt med Google. Man får bara tålmodigt vänta och se vad som händer. Men du har m.a.o. inte samma problem?

   Radera
 2. Ja, här nere i Skåne har jag ju köpt boken, så jag behöver inte låna...
  Lycka till med bloggandet. Och tårtan.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du var snabb som en iller du, och fick dig därmed ett ex av den mikroskopiska, tryckta upplagan :o)

   Med bloggandet går det inget vidare. Det går fortfarande inte att lägga upp bilder, så nu har jag precis för en stund sedan formulerat en fråga om den saken i Googles diskussionsforum om Blogger.

   Tårtan blev helt okej, efter en del strul. Hade förstås tänkt visa en bild på den idag, men av ovannämnda orsak blir det tydligen inget med den saken :o/

   Radera
 3. Det blir säkert en fin tårta som vanligt.Grattis till Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla A niger och tackar!

   Tårtan blev väl helt okej. Inte lika arbetad som de senaste varit, men nog så god i alla fall. Hade du varit i faggorna hade du självfallet varit välkommen in på en bit. Det blev mycket kvar efter gårdagen, för födelsedagsbarnet och undertecknad förmådde inte göra slut på mer än en sjättedel.

   Radera
 4. Plötsligt händer det! Kunde släppa stickningen igår kväll och började läsa en humoristisk välskriven bok med igenkänningsfaktor. Tyckte om den och ser fram emot kvällens läsning. Hoppas bara att ögonen orkar vara öppna en längre stund i kvällningen. Arbetslivet börjar tära igen efter bara två arbetsdagar. Gnäller lite över att man inte kan lyssna på e-böcker på ipaden, men att läsa på ipaden funkar bra. Stor och lättläst text gör att även jag som har lite problem att följa textrader orkar läsa längre stunder.
  60+ och singel, en bok att läsa när man vill må bra!
  ( om jag köper e-boken av dig, vet du om den fungerar på ipad i det formatet? )
  De allra vänligaste hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh ..? Nu är jag ju inte någon teknisk begåvning att tala om, men nog har jag haft för mig att man kan lyssna på MP3-böker på en iPad. Hm...

   *snokar runt lite på nätet*

   AdLibris säger så HÄR om MP3.

   Och vad formatet EPUB (e-böcker alltså) och iPad beträffar ska det inte vara några problem heller. HÄR kan du läsa vad biblioteket på Åland säger om den saken.

   Jättekul om du får lite underhållning av boken! Den gör ju inte direkt anspråk på att vara något annat än en stunds lättviktig förströelse och ett humoristiskt alternativ till den flooood av deckare som vält över Norden de senaste åren. Sen blir jag förstås glad om den som läst gitter ta sig tid att avge någon form av betyg hos Elib när boken är slut. Bra eller dåligt betyg kvittar, bara man gör sitt klick. Tack på förhand för det! :o)

   Radera
  2. Tillägg ang. ljudböcker:

   Nu när Elib sent om sider lyckats få upp boken på sin lista kan jag konstatera, att det tycks finnas ett speciellt format för iPad. Kolla HÄR.

   Radera
 5. Jag vet faktiskt inte någon av mina bekanta här på fastalandet som vare sej läser eller lyssnar på e-böcker. Tror faktiskt vi är rätt efter med sånt i jämförelse med Sverige!

  Annars, hälsa lilla A och ha det gött själv!

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!