fredag 14 mars 2014

Men det var väl högst intressant!

NYSS HEMKOMMEN FRÅN ett c. timslångt möte med social- och miljö­minister Carina Aaltonen vid Ålands landskapsregering (LR). Ett på alla sätt intressant sådant. Det jag nu i drygt två år stångats med i alla upptänkliga, fastländska instanser, dvs att FPA bryter mot gällande förordning när de beräknar alla allmänna bostadsbidrag, begrep hon i princip per omgående.

Men vad som är riktigt intressant, är att LR har egen behörighet gäl­lande denna bostadsbidragsform, i motsats till bostadsbidragen för pensionstagare! LR köper bara administrationen av bidraget av FPA – som följaktligen inte gör det jobb LR betalar dem för att göra, utan tar bara hutlöst betalt för det. Hi och hej, så attans förargligt att jag inte hade tillgång till den informationen i ett mycket tidigare skede.

Nåväl, nu blir det alltså, på uppmaning av Aaltonen, en ny skrivelse. Denna gång till LR, som kommer att ta sig an det hela – och för­hopp­nings­vis FPA riktigt rejält i örat i slutändan. Och om så inte görs, så har jag i så fall ett ännu saftigare köttben att servera Europeiska dom­sto­len om det blir nödvändigt.

Så trevlig helg, Hillevi lilla, och alla andra också förstås :o)

4 kommentarer:

 1. Din blogg är som en thriller och just nu känns det som om jag närmar mig den sista delen av den spännande boken. Tycker mig också ana ett belåtet smil på dina läppar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jodu, ibland blir det mer spännande än ibland :o)

   Och det belåtna smilet sitter som klistrat mitt i planeten, där gissade du helt rätt. Nu kanske pickupen äntligen lyfts upp, så den raspiga skivan med refrängen: "Vi har vid upprepade tillfällen informerat Backlund om hur bostadsbidraget beräknas ... osv" slutar spelas om och om igen.

   Om landskapsregeringen är frågeställare, så gör nog FPA bäst i att besvara den på ett annat sätt än tidigare.

   Radera
 2. Vilken bra liknelse med en raspig skiva. Thriller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle det vara fråga om film, då skulle jag nog tycka att klassificeringen "Dramakomedi" ligger nära till hands. Och vore det teater, då skulle vi snacka "Buskis". Hela historien har lite för mycket klavertramp och "dörrsmällarstuk" för att kunna tas på allvar. Hade det hela varit ett manus, då hade det garanerat sågats direkt med domen: "Saknar trovärdighet."
   Men nu är detta en gång för alla Levande Livet och mängden konkreta fel och dundertabbar så överväldigande stor, att man utan problem kan låta bli att dra på munnen . Och hur otroligt det än ter sig, så är alltsammans på riktigt, så därmed är ju liknelsen med en thriller trots allt inte helt fel.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!