lördag 15 mars 2014

Formbart, i varierad grad

EN TID EFTER att jag fyllt femtio fick jag av goda vännerna M & P ett par knallröda IKEA-bakformar med non stick-yta i försenad present. Av någon obegriplig anledning har jag inte tagit dem i bruk förrän nu. Dumt, för att inte säga korkat! Bättre brödformar kan man nämligen inte hitta. Slut på penslande, slut på inklädning med bakplåtspapper, bara rätt i med degen. Och beskåda vilket suveränt resultat:


Inte fullt lika formbart ter sig det förslag till förlagsavtal som jag fått mig tillsänt. Hur kul det än skulle vara att få klä upp Solveig i riktiga, hårda pärmar och ett glättat omslagspapper, så lutar det mer än det namnkunniga tornet i Pisa mot att mitt svar på frågan: ”Deal or no deal?” blir det sistnämnda. För se, nå’n jävla måtta med ens fri­kos­tig­het får det faktiskt vara!

För denna, i mitt litterära moderskap, nypptäckta integritet har jag till och med belönat mig själv med ett fång solgula tulpaner. Det kan san­nerligen behövas, för där ute tar det i med runt 17 m/s i byarna, ligger nyfallen snö på marken och kommer ner mera av den varan. Me no like sådana här meteorologiska bakslag :o(

2 kommentarer:

  1. Gläder mig åt bröd och tulpaner och förundras över dåliga avtal. Då vet jag att det inte är nåt att längta efter... Hoppas du får till en ändring så att du får lite klöver över från förlaget!

    SvaraRadera
  2. IKEA, sa du? Det måste jag nog titta efter nästa gång jag är där! Det verkar ju jättebra!
    Fint med gula tulpaner, det gör en glad!
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!