söndag 4 maj 2014

Och nu blir det reklam!

LILLA A OCH jag har varit på besök till kungliga huvudstaden för att besöka Naturhistoriska riksmuseet och har till och med bott på hotell. Inte vilket hotell som helst heller, utan HTL Kungsgatan, som öppnade nu i maj. Eftersom vi anlände den 2:a vete fåglarna om någon annan ens sovit i vår queen size säng före oss :o)

Det här extremcentrala hotellet är ett ställe med mycket nytänk. Det finns t.ex. inte någon traditionell receptionsdisk, utan du checkar in själv genom att knappa in ditt bokningsnummer och aktivera ditt nyck­el­kort vid särskilda ”pulpeter”.


Hotellet är inrymt i ett vackert, gammalt innerstadshus. Rummen är kompakta utan onödiga kru­siduller eller kvadratmeter, men har högt till tak och känns inte det minsta trånga. Vårt rum hade faktiskt mycket längre avstånd från fotändan till tv-väggen än det här på bilden.


Läget mitt i innerstan kunde inte vara bättre! Du bor bokstavligt talat mitt i smeten, men trots att vi övernattade från fredag till lördag stör­des vi inte det minsta av något högljutt nattliv.

Härifrån är allt nära, inte minst Cityterminalen, och måste vara det perfekta alternativet för ålänningar på väg ut i världen, när man inte vill sätta sig i ett hotellrum ute i obygden vid någon av flygplatserna, utan kunna göra något kul under väntetiden innan det är dags att ta sig till in­check­ning t.ex. på Arlanda!


Även sett till priset är HTL Kungsgatan ett mycket attraktivt alternativ, eftersom affärsidén är att ligga 25 % under övriga hotells daily rate. Dessutom gillar jag konceptet med en helt ny vinkling på ho­tell­boende, som även omfattar frukosten.

Glöm alla uttjatade buffetbord med fettdrypande bacon och på det stora hela för mycket av allt. På HTL väljer du fyra av dina favoriter av utbudet, som består av matiga mackor i två alternativ, frasig och stor croissant med sylt, mumsig smoothie i två varianter, fräsch fruktsallad på färskvaror och yoghurt med müsli. Observera dock, att det du väljer att dricka (kaffe, te eller juice) räknas som ett av dina val.

Detta, mina vänner, var mättande och gott både för ögat och magen! Och är du av den nästintill bottenlösa sorten kan du förstås välja att trycka i dig mer än en macka ;o)


Så om jag skulle tillfrågas om jag rekommenderar HTL Kungsgatan mås­te mitt svar bli: ”O, ja!” – och dessutom med betyget

++++

Mer om vårt besök på Nrm i ett kommande inlägg.

4 kommentarer:

 1. Aha, det var i Stockholm ni var...det borde jag förstått när du skrev KUNGLIGA huvudstaden! Jag trodde först att du menade Helsingfors, som ju är din huvudstad!
  Det ser, och låter, ju onekligen fint, det hotellet, och vilket läge! Fast jag, som är lite gammaldags, skulle nog sakna en människa i receptionen...
  Hoppas att ni hade en trevlig resa!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Bra tips! Jag har bott på Omena-hotell som har lite samma koncept, det ligger inte riktigt lika centralt så det här är ett klart alternativ nästa gång det bär av till Stockholm.

  SvaraRadera
 3. Kul att det gick att ändra på det gamla, verkligen inarbetade, hotellkonceptet. Jag har inte varit i kärnan av Stockholm sedan jag slutade arbeta och flyttade till Öland men vissa saker kan jag sakna ibland. Som tex konserthuset och Vetekatten.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Bodde i mars på Comfort Hotells som syns på din karta. Också nåt att rekommendera! Billigt och bra det med.

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!