onsdag 28 maj 2014

Jag har ”gjort en Trädgårdsmåndag”

SÅG NI SENASTE avsnittet av ”Trädgårdsmåndag” där Pernilla visade hur man kan sticklingföröka rosor med hjälp av potatis? Det gjorde jag och tyckte det lät som en modell klart värd att pröva! Raskt knipsade jag av en lång slana från min klättrare ’Wrams Gunnarstorp’, av­bla­da­de den och klippte till 12-15 cm långa bitar.

Stumparna körde jag in i några halvskrumpna mandelpotatisar jag hit­tat liggande i kylen. De är nu nedgrävda i samma land där rank­spe­na­ten jag fick plantor till av Lena ifjol f.n. växer till sig, där även mina oerhört frodiga ruggar av gräslök går i blom vilken dag som helst.

Både spenaten och gräslöken kom f.ö. väl till pass när jag lagade mid­dag igår. Till de prosaiska, stekta grillkorvarna serverade jag ett de­li­kat potatismos. En näve rankspenat fick koka med de sista minuterna före mosningen och sedan kryddade jag upp det hela med lite färsk, finhackad oregano och en rejäl hög finhackad gräslök. Några gräs­löks­blom­mor strösslade jag i god Tareq Taylor-anda dessutom över det färdiga moset. Gott!!


Imorgon, torsdag, hade jag egentligen tänkt ha min egen loppis öppen igen, men så blir det inte. Jag ska istället vara med på en annan, vid Thuregården strax utanför Mariehamn. Där är det öppet kl. 12-15 och för egen del tänker jag framför allt sälja ”grönsaker” från min egen trädgård. Nu på nionde året efter hitflytten börjar det nämligen finnas frö- och rotplantor att ta av :o)

Det blir lite det ena och det andra. Blågull i olika storlekar, lavendel, akleja, prästkrage, en gullregnsplanta, blå bolltistel, stockros m.m. Allt till mycket förmånliga priser, så kom och köp!

2 kommentarer:

 1. Roligt att du prövar Pernillas tips! Det låter osannolikt, men det kostar ju ingenting att försöka...
  Hade jag bott lite närmre, så hade jag definitivt besökt ditt loppis-stånd! Växter har man alltid plats för...
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Såg inte programmet men det finns kanske på webben. Spännande! Ibland ser man rosor som man gärna vill knipsa en stickling ifrån. Då kanske det äntligen kan lyckas då!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!