lördag 31 maj 2014

Vädret är visset, men vad gör väl det
när trädgården frodas?

SIPP SKA MAN inte vara, men sippor får man gärna ha :o) Vitsippor har jag i relativt stor mängd på min gård. De fanns liksom där av sig själva och blåsippan är också på ingång på helt naturlig väg. Men tov­sip­porna, de fåtaliga jag har, dem har jag planterat, vårdar ömt och hop­pas på stor spridning.


Något som verkligen sprider sig helt okontrollerat här vid ”Rucklet” är prästkragen! Och den etablerar sig precis där den behagar, definitivt inte där jag sätter den. Feta knoppar har den redan och slår väl ut under de närmaste veckorna. Att den i rabatten mot gatan valt att slå sig ner intill en stockros med stort, skuggande bladverk bekommer den inte det minsta.


Idag blir det förresten kvällsöppet i gårdsloppisen. Förutom en myc­ken­het diverse inomhus säljer jag också frö- och rotplantor till ytterst humana priser.

F.n. finns det färdigt krukat av blågull, gammaldags akleja, jätte­dagg­kåpa, fingerborgsblomma, stockros, lavendel, vit tu­sen­sköna, blå boll­tistel och – självfallet – prästkrage. Men jag ska gå en runda på går­den och se vad mera som kan avvaras. Randgräs kanske ..?

3 kommentarer:

 1. Har läst igenom din blogg nu när jag varit hem för i stugan är allt så segt. vad du har det fint hos dig. Kan bara säga att jag saknar Åland.Kramar till er båda.

  SvaraRadera
 2. Vilken proffsig skylt du har! Där hade jag inte kunnat låta bli att gå in...och komma ut med lite växter...
  Lycka till, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tovsippan sprider sej väldigt så tänk på var planterar . Annars blir de plantor till loppis..

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!