fredag 8 augusti 2014

Inspiration i melankolins kölvatten


Flera haikuer jag skrivit hittar du i samlingen ”Haiku”, som du kan läsa som en pdf-fil om du klickar HÄR. De som är nyast och inte finns med i samlingen hittar du via etiketten ”Haiku” i spalten till höger.

6 kommentarer:

 1. Har inte läst dina Haiku-dikter tidigare. Sitter vid köksbordet tårögd. Späder på min egen melankoli. Håller på att ta sats inför hösten men idrott har aldrig varit min grej! (Alltså idrott=ta sats)
  Vacker ros förresten!
  De allra vänligaste hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet du, det här händer mig varje år, lika regelbundet som tidvattnet kommer och går. När sommaren, den intensiva, lider mot sitt ofrånkomliga slut, då drabbas jag av ett gudsnådeligt tungsinne.

   Fastän luften fortfarande är varm, bruna ben fortfarande kan stickas ner i bara jeansshorts på morgonen och trädgården fortfarande står i fager blom kommer samma fråga alltid till mig: What's the fu-king point? Really?

   I år är det värre än vanligt. Fysiskt beror det säkert på viktraset, som lett till att jag känner mig helt kraftlös. Den psykiska förklaringen tror jag mig också ha. Den heter "arbetspensionsbolag".

   Surt är det, hur som helst :o/

   Radera
 2. Jag gillar den här tiden på året, kravlös på något sätt. Skillnad mot "vårterminens" krav på uppbyggnad mot ett stort jäkla sommarfyrverkeri. Haiku, ja. Kanske dags att åstadkomma några igen. Jag har också en liten samling av dem.Men idag ska jag åka iväg och köpa en bok om humlor. Kan alldeles för lite om vilka sorter som surrar runt min oregano.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. I grund och botten håller jag med dig, men så länge som den närmaste framtiden inte är inom min egen kontroll så att jag kunde slippa tyngden av alla "jag måste hinna göra det här före [datum]", tja, då kommer svårmodet över mig som ett brev på posten.

   Jag har också funderat på hur många olika sorters humlor det faktiskt finns att upptäcka när man sätter sig och studerar surret runt en blomma. Du kan väl blogga om det sedan, om du får tag på en bok?

   Kanhända får du till en humlehaiku på samma väg! :o)

   Radera
 3. Fin ros - fin dikt!
  Och tänk, jag älskar hösten. lugn, vacker och kravlös. På våren SKA man vara glad, på hösten kan man bara vara.
  Må väl, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Haiku är roligt att skriva och en utmaning. Har du provat?

  Hösten, som sådan, har jag absolut ingenting emot, tro inte det! Men under ett antal år nu har det hampat sig så illa att varje sensommar medfört en upptrappning i det ändlösa papperskriget. Därav humöret fastän årstiden inbjuder till ett helt annat.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!