lördag 2 augusti 2014

Dags för årets kvartersfest!

IKVÄLL BÄR DET av. Det är dags för alla goda grannar att samlas för den vid det här laget traditionsenliga kvartersfesten à la knytkalas.

En granne upplåter sin uppfart som festområde, några andra har bord att bestå med och en tredje håller med schyst klotgrill. Alla har med sig eget äta och dricka, men kaffe och något gott till det brukar ”fest­kom­mittén” fixa. I år är det jag som tagit på mig att ordna det gottiga:


Vädrets makter ser ut att vara med oss och jag utgår från att det kom­mer att bli precis lika kul som det varit de två föregående åren. Enda smolket i bägaren är att inte alla känner sig manade att haka på detta gemenskapsbefrämjande jippo i år heller.

I trädgården börjar man ana att sommaren har passerat zenit. Men visst blommar det fortfarande! Och på tal om grannar, så fick jag här­omdagen ett antal plantor rosenskära (eller kosmosblomma, som den också kallas) av en av mina grannar. Hos hennes frösår den sig med stor generositet, så hon har aldrig behövt så nya.

Själv sådde jag – för jag vet inte vilken gång i ordningen och alltid utan större framgång – luktärter även i år. Men si, undrens tid är icke förbi, för i år får jag faktiskt blommor!


I pallkragen där jag i år odlar lök har jag tydligen missat att klippa bort blomknoppen på en vitlök. Men så här brukar väl inte vitlöksblomman se ut, alldeles ostyrig, knollrig och vildvuxen ..? Fast nåja, denna knäpp­lök passar förstås utomordentligt väl in här på gården ;o)

8 kommentarer:

 1. Vilka fantastiskt tjusiga cupcakes! Har aldrig ätit någon, men dom där skulle man ju gärna smaka på!!
  Rolle skrattade gott när jag berätta om ditt påpekande om att ett cyklop skulle vara värre - och jag kan framför mig se folks reaktion hos dom som kör förbi. Mycket roligt.....*fniss*
  KRAM <3
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan du se framför dig hur lattjo det skulle se ut med Rolle iförd cyklop - kanske snorkel också - rullande runt på gården på er åkgräsklippare? Han kunde ju bli en helt ny gotländsk turistattraktion, vetja! :o)

   Radera
 2. Det låter så mysigt med en kvartersfest, där alla bidrar med något! Det bli så kravlöst och ledigt och alla kan känna sig delaktiga. Men det finns ju alltid några, som håller sig undan - det är bara att acceptera...
  Det goda till kaffet blir i alla fall ingen besviken på i år, det kan jag lova!
  Ha en kul kväll, själv ska jag fortsätta att bota min eländiga förkylning!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nog ska det bli en kul kväll. Vi har baxat fram bord och stolar nu och vädret är ypperligt. Nästan lite väl gassigt och varmt faktiskt. Men hellre det än hällregn!

   Hoppas förkylningen ger med sig snabbt, för att dras med sånt när det är kvalmigt och varmt är ingen höjdare.

   Radera
 3. Du borde börja med ett kvarterscafé!:) "Cupcakesen" ser jättegoda ut och är vackra som en dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det tar jag som en komplimang när berömmet kommer från ett äkta proffs :o)

   Radera
 4. Förra veckan hade vi årsmöte i vägföreningen med snabba mötesförhandlingar och sedan grillfest.Vi alternerar också mellan husen och denna gång var det grannen tvärs över gatan som höll med stolar, bord och grill. Trevlig,men precis som du säger, det är samma glada gäng som träffas och vissa andra kommer aldrig.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 5. Nam nam ser väldigt gott ut

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!