måndag 29 september 2014

2.043

EFTER ATT MIN sammanhängande arbetsoförmåga varat i 2.043 dagar kom så till slut, efter sju sorger, åtta bedrövelser, otaliga läkarutlåtanden, besvär till besvärsnämnd, överklagande till Försäkringsdomstolen et cetera, ett beslut om beviljad invalidpension.


Obegripliga fem år, sju månader och sex dagar av Livet har jag ägnat åt att fajtas mot väderkvarnarna. Otaliga är de gånger jag helst av allt bara hade velat lägga mig ner och dö. Men är man envis så är man. Och lider man av galopperande rättvisepatos så gör man.

Nu ska jag bara ägna mig åt att andas, lååååååångsamt, resten av dagen.

– Ruckelhäxan
a.k.a. Donna Quixote

8 kommentarer:

 1. Stort, stort GRATTIS! Trägen vinner, är väl ett understatement...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och nog har det varit en minst sagt långdragen strid.

   Radera
 2. Oj, vilken kamp! Jag vet inte om man ska gratulera till en sån här utnämning, det kanske är rättare att gratulera till att din kamp, vad detta gäller, är över. Ser att det dröjer en månad till innan du är pensionär, så jag väntar väl med grattiset (eller beklagandet) till dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklaga ska du definitivt inte! Att invalidpensionen (som är det finländska arbetspensionssystemets benämning på sjukpension) beviljats är en oerhörd lättnad. I och med detta finns det en chans – inte stor men den finns – att min totala stressnivå äntligen, efter alla långa år, så sakteliga kan vända neråt mot ett hälsosamt läge.

   Med ännu lite mer tur återfår jag kanske med tiden åtminstone en del av min forna arbetsförmåga och kanske t.o.m. kommer att kunna återgå till arbetslivet i ett deltidsjobb under några år innan ålderspensionen kommer emot.

   Så, jo, nog är det "grattis" som gäller :o)

   Radera
 3. Grattis! Inte till pensionen utan till vinsten mot väderkvarnarna. Bra kämpat.

  SvaraRadera
 4. Grattis av hela mitt hjärta!!!

  Steffe

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!