onsdag 1 oktober 2014

Scheisse, nu kom den!

SENT IGÅR KVÄLL övervägde jag om jag skulle ta och flytta mina ter­rass­krukor med dahlior in i Glaspalatset, men valde att låta bli. Väder­prog­no­sen hade ju faktiskt inte varnat för frost.

”Lita på din magkänsla!” brukar jag alltid säga, så varför gjorde jag inte det?? För inatt kom den, den första köldnatten. Nu är det bara att vänta på att blomstren lägger sig slaka ner över krukkanterna :o(


Nu när jag faktiskt är pensionerad skulle det kanske vara läge att börja gö­ra allvar av tidigare skämt om att flytta till varmare breddgrader ..? Redan Danmark eller Holland skulle vara tillräckligt långt ifrån den åländska vin­tern. Ja, rentav södra Sverige, när jag tänker efter! Växtzon 0 vore dröm­men. Eller är 0 detsamma som öken ..? I så fall räcker det med Zon 1 :o)

8 kommentarer:

 1. Så ni har haft första frostnatten? Ja, den kommer ju förr eller senare - här kommer den senare! Någon natt har vi haft lite under 10 grader, men för det mesta är det 10-12 grader på natten och 15-18 på dagen så här års.
  Så det är väl en god anledning att flytta söderut? Om du nu kan lämna ditt vackra Åland?
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, uschjamej! Jag önskar verkligen att ankomsten även här var "senare".

   När Lilla A är klar med gymnasiet om sisådär 1½ år och ska flaxa vidare mot högskolestudier någon annanstans vete fasen om det är någon mening med att bli kvar här. Förutom henne har jag varken nära anhöriga eller ens släkt här ute i havet, så jag kan precis lika bra slå ner bopålarna på annan ort.

   Fast det är klart, mina vänner skulle det bli tufft att lämna kvar ... De får helt enkelt emigrera de med!! :oD

   Radera
 2. Ska bli jättespännande att följa din blog då! Tänk att man alltid har något att se fram emot. Här är det fortfarande frostfritt och permanentboende människor är en bristvara, men jag tycker ändå att du ska välja de sydligaste delarna av svenska fastlandet. Universitet finns ju i Lund. Det blir perfekt!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag är sugen på att få uppleva Öland åtminstone en gång innan det är dags att bli utslängd över haven, så är det inte ett förstahandsval om här ska flyttas med tiden. För si, era vintrar lär ju enligt hörsägen vara lika überbedrövliga som våra ;-)

   Och nu är ju inte tanken att jag ska hänga dottern i svansen när hon blir högskolestuderande, så omlokaliseringsfältet är så att säga fritt för mig – och mitt personliga behov av universitetsnära boende är minst sagt non-existant. Schyst växtzon däremot, och gärna nära till havet, tack! :-)

   Radera
 3. Jag tror att det är zon 2 här!!! Och nära till Öland är det också... "Hon som fortfarande inte kan logga in på Alfapet"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zon 2 är fortfarande snudd på Nordpolen, så häng med på emigration istället! Vi kan väl slå oss ihop om en lämplig hacienda nånstans? ;o)

   Skit att du inte slipper in på Wordfeud :o( Kan du avinstallera och göra om ..? Ibland är det enda utvägen när datorn inte vill samma sak som en själv.

   Radera
 4. Jag har väl inte "installerat" någonting, den är bara inlagd på Favoriter. Av A,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Ja, siddu, jag vet ju inte hur det funkar när man kör det på dator, bara på smartfånen. Jag tänkte att det kanske var en s.k. applikation, som måste installeras på ens egna dator och då kan det ibland börja krångla och löna sig med av- och ominstallation.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!