lördag 4 oktober 2014

Ett återfall i färgträsket

NEJ, BEVARS! VIRKADE små dukar har inte smugit sig in i min repertoar, om nu någon får för sig något sådant. Men efter ett antal sticketovade van­tar föll det mig in att glänta på locket till min låda med bomullsgarnet ”Ca­tania”. Som vanligt kastade sig färgerna över mig och nu ska ska bli en man­dala, som när rätt diameter uppnåtts ska spännas fast inuti en ring av me­talltråd.

Eftersom jag virkar utan mönster blir det en hel del försök och misstag in­nan jag är nöjd med ett varv, så den blir nog inte färdig i rappet.


Den från början rysligt dimmiga morgonen ser ut att utvecklas till en fin oktoberdag. Utmärkt, eftersom jag fått lov att komma och förse mig med fallfrukt från en gård en bit utanför staden! Att plocka äppel i vi­nande vin­dar och hällande regn är inte kul, men en sån här dag är det rena nöjet.

Pressningen av egen äppelmust närmar sig med andra ord realitet och lyck­as jag bara få tag på ciderjäst ska en sådan sats sättas på jäsning också!


Ha nu ett excellent veckoslut, alla ni där ute i världen!

4 kommentarer:

 1. Hej Nina.
  Så där dimmigt har vi också haft vissa dagar, det tar ett tag innan solen orka igenom dimman. Värst är att det blir så fuktigt overallt.
  Lite längre fram ska även jag ta fram lite handarbete ifrån mina gömmor. Närmast på tur står att göra två nya kuddar. Jag har en ide´om hur de ska se ut, får se om den blir förverkligad.
  Ha det gott/Monkan

  SvaraRadera
 2. Det skulle vara mer excellent om jag kunde komma in på Alfapet!

  SvaraRadera
 3. Instämmer! Saknar ditt mostånd!

  SvaraRadera
 4. Mandala, det låter spännande! Har aldrig hört det ordet i virksammanhang förut! Du visar väl resultatet sen?
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!